Роми, гаврещи се с български герои, взривиха социалните медии

Роми, гаврещи се с български герои, взривиха социалните медии
Снимка, публикувана във "Фейсбук", която трима роми се гаврят с български национални герои, предизвика масово обществено възмущение.
A A+ A++ A

Бунт на възмутени граждани се зароди в интернет пространството, заради снимка във „Фейсбук", на която трима младежи от ромски произход се гаврят с български национални герои.

На снимката те са заели непристойни за етичните норми пози, държейки портретите на Васил Левски, цар Симеон I и княз Борис I.

Най-вероятно кадърът е заснет в класна стая, съдейки от интериора, но местоположението на съответното училище не е ясно.

Снимката, която се появи в популярна група в социалната мрежа, е описвана от хората като „безобразие", „гавра с българската история" и „поругаване на българското", предаде Би Ти Ви.

Кадърът продължава да се разпространява в интернет с призиви да бъде потърсена отговорност на „главните герои" от страна на властите.

В социалната мрежа вече бе създадена и група, озаглавена „Затвор за ромите, които се изгавриха с България", която само за час събра над 500 души.

Само преди по-малко от половин година – през май, друго подобно фотографско решение взриви интернет.

Тогава във Фейсбук се появиха снимки, на които четирима роми позират до гробове.

Участниците в кадъра не пропуснаха да се похвалят в интернет с „подвига" си, след което бяха арестувани от пазарджишката полиция.

#Княз Борис I #Цар Симеон Велики #Васил Левски #история #гавра #роми #Фейсбук

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници