Христо Иванов очаква разговори с ПП другата седмица

Христо Иванов очаква разговори с ПП другата седмица
кадър - бТВ - архив
A A+ A++ A

Условията, при които беше съставена четиричленната коалиция, се промениха след началото на войната в Украйна. Предложението ни за обща коалиция с "Продължаваме Промяната" почива на разбирането да има политическа сила, която да поставя условията, а "не да се учи на чии червени линии да угажда". Залогът е много по-голям от социологически проучвания, каза по бТВ съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

Надявам се следващата седмица да има разговори с "Продължаваме Промяната", каза Иванов, цитиран от лупа.бг.

Трябва да чуем от служебното правителство и президента как оценяват това, че "Газпром" не е просто търговец, а е "геополитическо оръжие" на Русия. Желанието да се експлоатира енергийната тема е  сериозно предизвикателство. Започва се с опити за плашене на хората, посочи Христо Иванов.

В България има активни граждани, които няма да чакат никой да ги организира, излизат сами. Ако служебното правителство не застане на неутрална позиция спрямо кампанията и не осигури възможно най-добрите възможни доставки за България, а се занимава с участие в кампанията и използва различни проблеми, ще има сериозна гражданска и политическа реакция в България, каза по повод на протеста от петък Иванов.

Очаква се от служебното правителство да е неутрално. Най-разумното поведение е да се съсредоточи върху организирането на изборите и да не се намесва в политическия процес, заяви още Христо Иванов и предложи "да се върнем" към предложението за конституционна промяна за ограничаване на правата на служебните кабинети.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай