Няма да събарят остъклени балкони

Няма да събарят остъклени балкони
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Отпада търсенето на разрешение за строеж при остъкляването на балкон, обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Павлова каза, че министерството ще даде възможност на главните архитекти да дадат предписания в кварталите как да изглеждат фасадите, за да са в унисон с цялата градоустройствена политика на градовете, „за да можем да променим облика на тези грозни парчета", предаде „Дарик".

Регионалният министър съобщи още, че досега остъклени балкони няма да се бутат.

„Балкони няма да се бутат изобщо. Тези, които са до 2001 г., за тях нищо не трябва и да се прави по силата на закона никой не трябва да ги погледне и да ги докосне както се казва. Защото по силата на закона там не трябват документи, не трябва доказване, не трябва да се плащат такси. Когато говорим за обикновеното остъкляване изобщо не трябва да се третират дори и разрешения за строеж", обясни министърът.

„От над 4400 заповеди за премахване, които имаме в публичния регистър, само 15 касаят балкони, и то не остъкляване, а надграждане, завземане на общи части. Ние ще прецизираме закона, за да няма и грам съмнение, дори след жалба, че остъклените тераси няма причина никой да ги пипа", категорична беше Павлова.

#Лиляна Павлова #министър на регионалното развитие #главен архитект #градоустройство #събаряне #закон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"