"София диша". Ден 5: „Световна столица“

"София диша". Ден 5: „Световна столица“
Снимки: Даниел Димитров
A A+ A++ A

Последната неделя на фестивала "София диша", на ул. "Иван Шишман", се нарича „Световна столица“ и в нея участват чуждестранни артисти, живеещи в София, и българи, живеещи в чужбина.

Участниците отблизо:

Elephant Bookstore - Най-популярният винтидж магазин в София и единствена английска книжарница на столицата. Elephant Bookstore ще представи себе си в стандартна светлина по време на „Световна Столица“, с изобилие от комикси и манга, хубави книги втора ръка, подаръци от Англия и една невероятна игра - Story Cubes.

"Шест емоции" с Калина Христова, преподавател по графика и илюстрация в НБУ, представя иновативен проект ог 6 емоционални обекти, затворени в геометрични пространства, разположени на дистанция един от друг. Нито обектите, нито дистанцията помежду им е случайна, а е константна величина за измерване на личната емоционална интелигентност. Често емоциите ни са затворени в точните параметри на нашата собствена геометрия, нашата рамка, кутия. Съдържанието е скрито.

Международна доброволческа организация, основана в Аржентина през 1957 г. от проф. Хорхе Анхел Ливрага, наречена „Новият Акропол”. Организира философски и психологически курсове и лекции, уъркшопи и ателиета по креативност, икебана, риторика, изобразително изкуство, театрално изкуство и други, както и доброволческа помощ в областта на екология и социална помощ, предимно за деца.

Танцово сдружение „Софистик Живо”, което участва на международни фестивали на Изток ще представи фотоизложба "Тайван - България - една екзотична взаимност" за живота и прелестите на това уникално място на Земята. По време на „Световна София“ ще видите 10 теми от изложбата, които разказват за ежедневието, културата, вярата и различията на тази страна.

Японска култура, философия и тайни на чаената церемония, както и с калиграфия, оригами и кири-е, поднесени от сдружение „Урасенке България”.

На сцената:

Purple HAZE, която включва музиканти от три поколения, трибют към Джими Хендрикс. Банда, отдадена на поддържането на музиката и паметта на най-добрия рок китарист живял до сега.

Характерната музика на интернационалната банда The Bedlam Club, която свири в стил Cinematic Punk Jazz.

Галерия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Тема в снимки
Последно от Тема в снимки

Всички новини от Тема в снимки »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници