Политолог: Неяснотата за референдума вече е и сред политическия елит 

Политолог: Неяснотата за референдума вече е и сред политическия елит 
Според Евгени Кръстев опитите да се осигури аргументация по темата за референдума не дават отговори на въпроси, а пораждат още такива. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Темата за референдума е микс и оформя неяснота както за гражданите на България, така и за политиците, коментира политологът Евгени Кръстев.

Според политолога основните играчи в дебата са прекалено различни и не намират пресечна точка, предаде БНР.

„Не бихме могли да говорим за принципна позиция на ГЕРБ, както по отношение на АЕЦ „Белене", така и по отношение на референдума. Това, което предлага, е някакъв отговор и е в зависимост от действията, които БСП предприема. ГЕРБ намира някакви моментни позиции. Този тип поведение не е адекватно, не отива на управляваща партия", коментира Кръстев.

Според политолога опитите да се осигури аргументация по темата за референдума не дават отговори на въпроси, а пораждат още такива, като допълни, че референдумът е трябвало да бъде насочен към това да развиваме ли ядрена енергетика или не.

„Има ниско качество на политическия дебат в България и този референдума и уплътнител на празните пространства. Независимо от неговия изход, референдумът ще намери много сериозно място в кампанията за следващите избори", каза още Евгени Кръстев.

#политолог #референдум #АЕЦ #ГЕРБ #БСП #въпрос #национално допитване #„Белене" #АЕЦ „Белене"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Референдум 2013
Последно от Референдум 2013

Всички новини от Референдум 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници