БСП: ГЕРБ е новото име на корупцията

БСП: ГЕРБ е новото име на корупцията
ГЕРБ е новото име на корупцията, заяви депутатът от Коалиция за България Ангел Найденов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ГЕРБ е новото име на корупцията, заяви депутатът от Коалиция за България Ангел Найденов.

Заедно със своите колеги Корнелия Нинова, Георги Терзийски, Пенко Атанасов и Димчо Михалевски той внесе сигнали за корупция от страна на управляващите в комисията на Яне Янев, предаде БГНЕС.

По сигнала на Корнелия Нинова, свързан с добива и търговията на дървесина, комисията трябва да изясни как са избрани брокерите на стокова борса и има ли нарушения на закона при избора на фирмите.

Тя пита още дали е оказван натиск върху фирми да не участват, как са проведени обществените поръчки, дали има облагодетелствани лица и дали те са причината за високата цена на дървесината.

„Някой е наредил между АЕЦ „Козлодуй“ и гражданско сдружение да бъде сключен договор, на базата на който от централата са превеждани големи суми пари“, изтъкна Георги Терзийски.

Според него възниква въпросът кой е наредил сключването на такъв договор, какви суми са били превеждани и защо превеждането на пари е секнало, след като председателят на сдружението Чавдар Атанасов е бил освободен.

Георги Терзийски отбеляза интересния факт, че Чавдар Атанасов е съотборник на премиера Бойко Борисов в третодивизионния „Витоша“ – Бистрица, и попита дали това означава, че Бистришките тигри са на правителствена хранилка.

Пенко Атанасов представи сигнал във връзка с обществената поръчка за избор на борсов посредник за закупуване на горива от Селскостопанската академия за срок от три години.

„Категорично е нарушен общественият интерес и считаме, че ще бъдат нанесени щети на държавата до 812 000 лв.“, отбеляза Пенко Атанасов.

Зам.-председателят на парламентарната група на БСП Ангел Найденов коментира пред медиите посещението на Яне Янев във ВСС. Депутатът от левицата постави въпроса кой и кога е упълномощил Янев да прави подобни посещения.

Ангел Найденов изрази изненадата си от видяното - как членове на ВСС служат като фон за изявленията на Яне Янев и се превръщат в участници в една съмнителна политическа акция.

#„Витоша“ – Бистрица #депутат от БСП #Димчо Михалевски #Пенко Атанасов #Георги Терзийски #Корнелия Нинова #Ангел Найденов #Яне Янев #корупция #ГЕРБ #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници