Градусите скачат над 38°С! Има висок риск от пожари

Градусите скачат над 38°С! Има висок риск от пожари
A A+ A++ A

Петъчният ден ще е предимно слънчев и горещ. Ще духа слаб, а в Източна България – до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще се повишат и ще са между 33-37°С, по-високи в Горнотракийската низина, Южна България и в Дунавската равнина – до 37-38°С.

Времето по Черноморието

През нощта срещу петък ще е ясно и тихо. През деня времето ще е предимно слънчево и топло. Остава горещо и по Черноморието с временно усилване на бриза. Максимални температури на въздуха - 30°-31°, на морската вода - 25°-26°.

Времето в София

През нощта срещу петък ще е предимно ясно и тихо. През деня ще е слънчево и топло. Очакваните минимални температури ще са около 17°С, а максималните - до 34°С.

Времето в планините

Отново ни очаква чудесно време за разходки и туризъм. Ще духа слаб вятър от изток. Максималните температури на височина 1200-1300 метра ще надминат 25°, на 2000 метра - около 17°.

Времето на Балканите

Ще е предимно слънчево и топло. През следващите 24 часа температурите ще се повишават.

Внимание!

През предстоящата седмици в голяма част от Балканския полуостров се очаква дълъг период с високи температури, като на места те ще достигат до 35-38°C. Топлинните вълни са опасни метеорологични явления, които могат да доведат до проблеми със здравето и водоснабдяването в много райони. Остава много висок и рискът от пожари!

Източник: MeteoBalkans.com

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай