Атентат с кола бомба срещу база на НАТО и афганистанската армия

Атентат с кола бомба срещу база на НАТО и афганистанската армия
Самоубийствен атентат с кола бомба на съвместна база на НАТО и на афганистанската армия в източната част на страната взе жертви сред местните военни. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Самоубийствен атентат с кола бомба на съвместна база на НАТО и на афганистанската армия в източната част на страната взе жертви сред местните военни, съобщиха Международните сили за подпомагане на сигурността (ИСАФ).

„Тази сутрин съвместна база на ИСАФ и афганистанската армия в област Зурмат, провинция Пактия, беше нападната от бунтовници, използващи кола, натъпкана със самоделни взривни устройства“, съобщи говорител на силите на НАТО, предаде bTV.

„Първоначалните данни сочат, че атаката е причинила смъртта на много войници от афганистанските сили за национална сигурност, но за момента няма информация за жертви сред членовете на ИСАФ“, допълни говорителят.

Говорител на губернатора на провинция Пактия заяви, че броят на жертвите не е известен, но 10 ранени афганистански войници са били евакуирани.

Миналия месец талибанските бунтовници извършиха голяма атака срещу базата „Кемп Бастион“ на ИСАФ в провинция Хелманд, унищожавайки самолети за милиони долари и убивайки двама американски морски пехотинци.

#Хелманд #Кемп Бастион #кола бомба #Афганистан #ИСАФ #НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници