Румен Радев връчи мандата на Асен Василев ВИДЕО

Румен Радев връчи мандата на Асен Василев ВИДЕО
A A+ A++ A

На фона на политическата криза и създалото се остро дипломатическото отношение с Русия на „Дондуков“ 2 държавният глава Румен Радев връчи първия мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент на кандидата за министър-председател Асен Василев, посочен от най-голямата по численост парламентарна група в 47-ото Народно събрание - тази на "Продължаваме Промяната".

"България е в политическа, икономическа и социална криза. Българите споделят основателни тревоги за нарастващите цени и неизвестността около бъдещето. По Плана за възстановяване и устойчивост чакат своята реализация. От вчера имаме и външнополитическа криза. При връчването на мандата за сегашното правителство в оставка, предупредих, че ако не се предприемат решителни реформи в съдебната система още в първите сто дни, то статуквото ще потърси своя реванш", обърна се към Василев президентът Радев. 

"За мен това е огромна отговорност, всички сме наясно, че в кризите, които България трябва да посрещне, е изключително важно да имаме кабинет. И той да работи в интерес на гражданите, а не на статуквото и наистина да отстоява българския интерес и независимостта на държавата", каза от своя страна кандидатът за премиер на ПП Асен Василев. 

Заедно с Асен Василев в президентството бяха и премиерът в оставка Кирил Петков, доскорошният председател на НС Никола Минчев и председателят на ПГ на ПП Андрей Гюров. 

#Асен Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »