Два независими екипа на ЕВН разследват взрива в трафопоста

Два независими екипа на ЕВН разследват взрива в трафопоста
Два апартамента бяха буквално изтърбушени от взрива в трафопоста на блока в центъра на Бургас. Експлозията причини още много материални щети. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„ЕВН България“ ще установи причините за взрива на трафопоста в мазето на жилищен блок в центъра на Бургас с две независими експертизи, съобщиха от дружеството.

В едната експертна група ще вземат участие специалисти от Австрия, а в другата ще се включат български експерти.

Подобен инцидент се случва за пръв път в историята на дружеството, което изисква задълбоченото му изследване, посочват от ЕВН.

Община Бургас е предоставила място за временно монтиране на нов трафопост, с който да бъде възстановено максимално бързо електрозахранването в района.

За целта „ЕВН България“ е организирала доставката на нова машина, която се очаква да бъде на място в близките часове.

Представителите на дружеството се намират на мястото и изчакват приключването на работата на общинската комисия, която обследва сигурността на сградата, за да могат да направят собствена техническа експертиза. В ход е вътрешно разследване на компанията.

Аварийният екип на компанията е реагирал своевременно на подадените сигнали и е действал в съответствие с вътрешните правила на дружеството при подобни ситуации, като са спазили всички изисквания, уточняват от дружеството.

#взрив в трафопост #„ЕВН България" #ЕВН #Бургас #трафопост #взрив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници