Издирват всички трафопостове в жилищни блокове в Бургас

Издирват всички трафопостове в жилищни блокове в Бургас
При експлозията в нощта срещу вторник няма пострадали, но са нанесени сериозни материални щети. Снимка: бТВ
A A+ A++ A

Комисия да опише всички сгради в Община Бургас, в които има трафопостове, разпореди зам.-кметът Красимир Стойчев след взрива в съоръжение с високо напрежение в жилищен блок в центъра на града.

Списъкът ще бъде готов до обяд, след което ще започне проверка за безопасността на трафопостовете, предаде Радио „Фокус"-Бургас.

При експлозията в нощта срещу вторник няма пострадали, но са нанесени сериозни материални щети – два апартамента са напълно разрушени, в блока има паднали стени и счупени прозорци.

Зам.-кметът Красимир Стойчев се съгласи с позицията на кмета на Бургас Димитър Николов, че трябва да има промяна в Закона за устройство на територията, който в момента позволява съоръжения с високо напрежение да се намират в жилищни сгради.

„В момента друга комисия оглежда щетите на мястото на инцидента. От общината имат готовност хората от пострадалите апартаменти да бъдат настанени в общински жилища," съобщи още Красимир Стойчев.

Николай Полихронов, ръководител клиентски център на ЕВН, каза, че изцяло ремонтът по жилищата и отстраняване на щетите ще бъдат поети от компанията.

В момента се търси нова точка, в която да се изгради временен трафопост, който да захрани района с електричество.

#взрив в трафопост #Бургас #взрив #трафопост #ЕВН #Красимир Стойчев #Димитър Николов #кмет на Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници