Джигит с такси уби личния шофьор на ъндърграунд боса Иван Тодоров-Доктора - Веско Джигера

Джигит с такси уби личния шофьор на ъндърграунд боса Иван Тодоров-Доктора - Веско Джигера
A A+ A++ A

Такси на варненската фирма „Престиж“ уби на място моторист на оживения булевард „Васил Кънчов“ във Враца. Шофьорът на таксито е излизал от газстанцията и е правел обратен ляв завой, пресичайки в нарушение двойна непрекъсната линия.

Според информация на Bulnews, таксито е отнело предимството на моторист с „Пиаджо“, последвал зверски удар. Мотоциклетистът е загинал на място. Инцидентът станал около 15 часа, булевардът е затворен и двете посоки.

Жертвата е 62-годишният Веско Джигера от Враца, който бе известен с това, че беше личен шофьор на Иван Тодоров-Доктора. Доктора бе застрелян през 2006 г. в София. Известният международен контрабандист на цигари Доктора се отърва 3 години по-рано при атентат на столичния булевард „Цариградско шосе“, когато бомба разкъса на парчета шофьора му Йордан Спасов, бивш служител на УБО, в брониран Мерцедес.

На тази дата Мерцедесът е трябвало да бъде управляван именно от Джигера, който по щастливо стечение на обстоятелствата се разменил със Спасов. След този случай врачани припомнят, че Джигера се е покрил в родния си град и водел улегнал начин на живот, работейки като шофьор на бетоновоз в строителна фирма „Корект“.

Макар и вече 62-годишен, Джигера не оставял стария си навик да шофира мотори. Tой загина със скутер, след като оцеля при бомбен атентат.

Поклонението пред тленните останки на Веско Джигера ще започне в сряда, от 12.00 часа на Новите гробища. След края на траурния ритуал популярният врачанин ще бъде положен във вечния си дом.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници