Край на дебатите по вота на недоверие. Развръзката е утре в 19.10 часа

Край на дебатите по вота на недоверие. Развръзката е утре в 19.10 часа
A A+ A++ A
Преди броени минути официално приключиха дебатите по вота на недоверие в Народното събрание. Това значи, че гласуването ще се проведе точно след 24 часа, а именно в 19 часа утре.
 

Както дебатите за отстраняването на председателя на парламента Никола Минчев, така и днешните - за вота на недоверие - преминаха разгорещено. Мнозина очакваха това. Днес от парламентарната трубина се изляха купища обидни думи, обвинения. Дебатите бяха по-скоро лични обяснения и търсене на персонална сметка, вместо разискване на темата на вота на недоверие.

 

„Провал във финансово-икономическата политика“ бе причината, заради която политическата сила ГЕРБ-СДС поиска вот на недоверие срещу правителството на Кирил Петков. На извънредно заседание Народното събрание обсъжда съдбата на кабинета 8 часа.

 

До момента подкрепа за вота на недоверие са дали от ГЕРБ-СДС, „Има такъв народ“, ДПС и „Възраждане“. Шестима депутати от ИТН се отцепиха заради несъгласие с политиката на партията на Слави Трифонов и напускането й на коалиционното правителство.

 

Развръзката е утре - ще успее ли коалиционното правителство на Петков да събере 121 гласа в подкрепа на кабинета?

 

#дебати #вот на недоверия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници