Държавата опуска още 15 млн. лева за изравнителните плащания на общините

Държавата опуска още 15 млн. лева за изравнителните плащания на общините
Премиерът Бойко Борисов присъства на Осмата годишна среща на българските местни власти. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Още 15 млн. лева ще даде държавата за изравнителни плащания на общините, заяви премиерът Бойко Борисов в приветствието си към участниците в Осмата годишна среща на българските местни власти, която се провежда в Пловдив.

Борисов уточни, че въпреки несъгласието на финансистите с отпускането на тези средства правителството ще се постарае да направи това за общините, предаде Информационна агенция „Фокус“.

Според премиера общините и държавата работят много добре в момента и подчерта, че няма кмет, който да не е приел.

Той обаче не пропусна да критикува общините заради забавянето на проектите за общинските болници и неусвоените 170 млн. лева.

Бойко Борисов пожела на участниците в срещата да отработят този момент и да помислят сериозно за решаването му.

Премиерът още веднъж посочи, че няма значение дали един път е общински или държавен. Хората виждат как пътят се строи.

Борисов каза още, че сегашното правителство много се старае в това отношение.

Запазването на Кохезионния фонд е изключително важно за страните от Източния блок и затова е много важно този бюджет да бъде защитен.

Премиерът пожела на всички кметове и представители на общини да работят с усърдие за още по-добро усвояване на еврофондовете.

Основната тема на годишната среща на българските местни власти, която се провежда вече втори ден в Пловдив, е усвояването на средствата от Европейския съюз през този програмен период (2007-2013 г.) и подготовката за следващия (2014-2020 г.).

Междувременно Националното сдружение на общините поиска кардинални промени в Закона за обществените поръчки, с които да се намалят обжалванията на процедурите и да се позволи предварителното им изпълнение.

#общини #среща #Пловдив #Бойко Борисов #министър-председател #премиер #средства #Национално сдружение на общините #еврофондове #субсидии #Кохезионен фонд #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници