Бимбалов: Отрязаната глава на председателя на парламента е в чаршафите на държавата

Бимбалов: Отрязаната глава на председателя на парламента е в чаршафите на държавата
A A+ A++ A

Днес е един паметен момент. Днес стана ясно, аз вече няма какво да разобличавам, който и да е от тази трибуна, всички избиратели на „Възраждане“ могат да видят, че те гласуват с ГЕРБ и ДПС. Това каза народният представител от „Продължаваме промяната“ Искрен Митев по повод гласуваната оставка на председателя на Народното събрание.

„Това е за всички избиратели на „Възраждане“: Вие гласувате с ГЕРБ и ДПС, честито, добре дошли в мафията“, заяви Митев.

Гласувах против оставката, защото съм против и винаги съм бил против законът, че първи си отиват достойните. За г-н Минчев това не е краят, това е началото в политиката, заяви Крум Зарков от ПГ на „БСП за България” в отрицателен вот.

"Предстоят тежки дни и седмици пред нашата нация и в диалогът, който неминуемо ще се състои – дали тук, дали в предизборната кампания, трябва да се вдъхновим от Никола Минчев", прогнозира Крум Зарков.

"Ние много ясно сме казали кого ще подкрепим. Ще подкрепим правителството, защото не виждаме друга алтернатива. Ние сме казвали, че и правителството, и коалицията имат своите дефиците, но не виждаме нищо, което да ги замени и да е по-добро“, заяви от кулоарите на парламента лидерът на "Демократична България" Христо Иванов след гласуваната оставка на председателят на парламента Никола Минчев.

На въпрос дали от „Демократична България“ ще дадат предложение за нов председател на парламента, Иванов заяви, че няма логика да го правят, защото са малка политическа сила.

Елисавета Белобрадова: 

Днес в Народното събрание беше гласувана оставката на председателя Никола Минчев.
 
Реално вече всичко беше казано от трибуната, но аз бих искала да обърна внимание на един персонален факт, който няма място в официалния дебат.
Когато господин Минчев зае поста си за първи път гласът му трепереше от притеснение. И няма как да не е така - това е най-високият пост в държавата, защото Република България е държава с парламентарно управление.
Виждала съм господин председателя притеснен, уморен, недоспал, нервен. В рамките на този парламент трудно можеш да бъдеш друго. Виждала съм го да греши и публично съм го споделяла.
 
Но никога не съм го виждала да е по-долу от поста, който заема - човек, изпълнен с отговорност, достойнство и чест.
В историята няма случай, в който личността да не е била основен фактор и отражение на моментните процеси. Ще познаете времената по личностите, които стоят на най-главните позиции в държавата.
Ще познаете парламента по всеки един човек, който го олицетворява.
В този смисъл парламентът е съставен от 240 личности и председателят на парламента е събирателен образ на тези личности.
 
Дотук господин Минчев представляваше с личността си парламентарната дейност, парламентарния дух.
239 народни представители взеха участие в този вот. Всеки от тях носи личната си отговорност за това гласуване.
Един единствен народен представител липсва - господин Делян Пеевски.
 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници