ГЕРБ: Искаме вот на недоверие срещу правителството!

ГЕРБ: Искаме вот на недоверие срещу правителството!
A A+ A++ A

Най-голямата опозиционна група - ГЕРБ, обяви, че ще внесе вот на недоверие към правителството с аргумента, че то се е провалило във финансовата политика, предаде "Дневник".

"Тази глава от историята на България ще е позорна, единственото, което можем да направим, е тя да е кратка", заяви зам.-председателят на партията Томислав Дончев на извънредна пресконференция в централата на бившите управляващи тази вечер.По Конституция за внасяне на вот на недоверие са необходими подписите на поне една пета от народните представители - 48. ГЕРБ, чиято парламентарна група наброява 59 души, безпроблемно ще ги осигури.

За приемането на вота обаче са необходими 121 гласа, което означава, че бившите управляващи ще трябва да намерят още 62 гласа. За събирането им ще са нужни всички групи извън управляващата коалиция - 34 от ДПС, 20 от "Има такъв народ" (след вчерашното напускане на петима депутати), 13 от "Възраждане". Четирите групи имат общо 126 гласа.

"Мотивите са подготвени, подписите са събрани, вотът ще се внесе утре", каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя допълни, че ще бъдат поканени на консултации всички парламентарни групи, като се започне от най-малката - тази на "Възраждане".

 

#ГЕРБ #вот на недоверие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници