ПП: Хората на Слави нарочно спираха закон за борба с корупцията

ПП: Хората на Слави нарочно спираха закон за борба с корупцията
A A+ A++ A

Поредни нападки между бившите партньори в управляващата коалиция ПП и ИТН. Милен Матеев от ПП заяви в декларация от името на ПГ на ПП, че ИТН дълго време са спирали със задкулисни игри приемането на проекта на Закона за противодействие на корупцията.

Той обвини политическото ръководство на партията на шоумена Слави Трифонов, че е стопирало създаването на нов орган, който да се бори с корупцията.

"Зад техните искания прозира страхът от проверка на почтеността, от изсветляване на имуществото, интересите и зависимостите им. Те искаха да имат свой човек в комисията с право на вето върху решенията кой да бъде проверяван и кой не", отсече Матеев.

"Тези хора продължават да говорят за морал и борба с корупцията, но направиха всичко възможно да нямаме ефективно работещ орган. Времето за компромиси приключи", скочи още той и припомни, че вчера от ПГ на ПП внесе проекта на закона.

По думите му корупцията е социално зло, което разрушава основните на държавата.

"Липсата на ефективна борба с корупцията по високите етажи на властта има трайни негативни последици за страната ни, както във вътрешен така и в международен план. Разхищението на публични средства, задълбочаването на бедността и намаляването на чуждите инвестиции са реалните икономически последици от корупцията. Тя е сред основните причини за загубата на обществено доверие в институциите и липсата на справедливост особен през управлението на ГЕРБ. Икономическите зависимости на политическите елити разрушават демократичния баланс и политическите права на гражданите", каза депутатът от ПП.

Според него КПКОНПИ е печално известна и заради това се налага създаването на нов орган, който не е чадър за корумпираните и бухалка за неудобните на властта, да е независим орган, който да води качествено разследване на разкриване на корекционни схеми във всички нива на властта.

#ПП #ИТН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници