Премиерът: Бюджетът за 2013 г. е най-добрият

Премиерът: Бюджетът за 2013 г. е най-добрият
Премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в Русе, където откри обновения градски стадион с новата лекоатлетическа писта. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министър-председателят Бойко Борисов определи бюджета за 2013 г. като възможно най-добрият.

На посещение в Бургас, в неделя, премиерът заяви, че следващата година приоритетите на държавата са културата, образованието, спортата и инфраструктурата, предаде информационна агенция „Фокус".

В морския град Борисов посети ремонтираната сграда на Музикалното училище „Панчо Владигеров".

„Правим училище, което бе занемарено, над 1 млн. лв. сме дали за енергийна ефективност, с 60% по-малко ще са сметките за парно след ремонта", каза Борисов.

Премиерът, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и министърът на културата Вежди Рашидов откриха и ремонтираната сграда на Бургаската опера.

Проектът за ремонт и модернизация на „Оперно-филхармонично дружество" възлиза на близо 1.5 млн. лв, като с реализирането на проекта операта за първи път ще бъде достъпна за хора с увреждания.

Програмата на премиера по-късно продължава с откриването на участък от рехабилитирания път Ахтопол – Резово, като общата дължина на ремонтираните участъци е около 10 км, а строително-монтажните работи възлизат на над 7 млн. лв.

В събота Борисов подчерта, че през 2013 г. ще бъдат отпуснати 18 млн. лева повече за култура.

#бюджет #премиер #министър-председател #Бойко Борисов #Бургас #опера #училище #култура #образование #спорт #инфраструктура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници