Доброслав Димитров: Въпросът за „Белене“ трябва да е неманипулативен

Доброслав Димитров: Въпросът за „Белене“ трябва да е неманипулативен
Депутатът от ГЕРБ и председател на Комисията по външна политика и отбрана Доброслав Димитров. Снимка: БГНЕС,а рхив
A A+ A++ A

Въпросът за референдума за АЕЦ „Белене" трябва да бъде зададен по неманипулативен начин, а именно „Искате ли България да развива своята ядрена енергетика чрез изграждане на нови мощности", заяви депутатът от ГЕРБ и председател на Комисията по външна политика и отбрана Доброслав Димитров.

Според Димитров президентът Росен Плевнелиев е бил изключително точен в разговорите с водещите политически партии в страната и към всички се е обърнал с едно и също послание, предаде БНР.

„Ако е вярна тезата на БСП, че искат България да е високо технологична, то аз не виждам защо трябва да свиват възможностите само за Белене. В крайна сметка може и на площадката на Козлодуй, може и трета площадка", смята Димитров.

Председателят на Комисията по външна политика и отбрана коментира, че щом от БСП са против въпроса, предлаган от ГЕРБ, те предлагат промяна във въпроса, „което става още по-абсурдно".

Още по-абсурдно е, според депутата от ГЕРБ, държавното участие в изграждането на „Белене", за което БСП настоява.

„С колко ще е това участие? С 50%, с 1%. От БСП предлагат абсурдно нещо", категоричен е той.

„Ако мине референдумът и хората решат да се строи АЕЦ „Белене", парламентът е длъжен да приведе това решение за три месеца – как за три месеца, една централа се строи за 10 години", коментира още Димитров.

#Комисия по външна политика и отбрана #Доброслав Димитров #референдум #АЕЦ „Белене" #БСП #Президент на България #Росен Плевнелиев #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници