Мистерията около изчезналия или отвлечен богаташ Александър Алтънбашев се заплита яко

Мистерията около изчезналия или отвлечен богаташ Александър Алтънбашев се заплита яко
A A+ A++ A

Последната следа за изчезналия бизнесмен Александър Алтънбашев, дошла от мобилния му телефон, който бил засечен във вторник в района на Бистрица. 37-годишният компютърен спец бил видян за последно от сестра му Теодора, която подала и сигнал в полицията за мистериозното му изчезване. Тя позвънила на тел. 112 обаче чак вечерта в понеделник, след като видяла мъж с каска на моторист да отключва вратата на апартамента на Александър, а после да бяга с джип, управляван от жена, разказаха от МВР, цитирани от „Телеграф“. Основната версия, по която работят криминалистите, е отвличане на мъжа. Втората хипотеза, която се проверява, е, че е възможно младият криптоспец да е решил да избяга безследно, а третата - да е ликвидиран.

Объркването

Алтънбашев се видял за последно със сестра си Теодора в понеделник сутринта. Тя го закарала на среща с мистериозен човек пред кино „Арена-Младост“. Той й споделил, че с въпросния човек щели да пътуват в Пловдив, станало ясно в хода на разследването.

Около обяд сестрата забелязала, че млад мъж с цветна каска на моторист отключва вратата на апартамента му в кв. „Борово“. Теодора живеела в жилището точно срещу неговото и забелязала, че човекът отключва, а не разбива вратата. Това й се строило странно, тъй като само тя и Александър имали ключове, споделила тя пред криминалистите.

После питала дали брат й го е пратил, а мотористът само казал, че „трябва да бяга“ и изчезнал бързо.

Жената се притеснила и започнала да звъни на Алтънбашев. Набирала го и по месинджър, докато й вдигнал.

Криптотърговецът звучал изключително странно според нея, като казал, че трябвало да ходи в Бургас или Варна, след което прекъснала всякаква връзка с него. Въпреки опитите да се свърже пак с брат си Теодора не успяла и вечерта подала сигнал в полицията. На място ченгетата заварили жилището разхвърляно, сякаш някой е тършувал и търсил нещо.

Дамата

На място била извикана за показания и приятелката на Александър - Кристина, която споделила само две неща. Че не знае да е имал врагове и че няма близки приятели въпреки това, което демонстрира в профилите си в социалните мрежи, което озадачило ченгетата. Според девойката компютърният гений не бил в депресия, не е имал и психическо разстройство, което да го провокира да изчезне така мистериозно.

В същото време униформени обиколили района и събрали записите от видеокамерите в района на блока на Алтънбашев на ул. „Ворино“ в кв. „Борово“. От тях станало ясно, че мотористът духнал с джип, управляван от жена и със затъмнени задни стъкла. Видеоклиповете показали, че возилото карало с бясна скорост при оттеглянето си.

Оперативно

Разследващите засекли, че последната клетка на телефона на Александър е в района на Околовръстното край Бистрица във вторник, след което се изпарява и най-вероятно мобилният апарат е унищожен. По оперативна информация от джиесема на Алтънбашев са изпратени 3 есемеса, като последният е до номер, използван от криминално проявен мъж с прякор Ториното.

Близки на Алтънбашев разказали още, че той е много богат и имал големи суми по сметки, паролите за тях държал в сейф в банка. Скрил ги там след последното си пътуване до Африка.

Луд фен е на сафаритата в Африка и моторите

Александър Алтънбашев е луд фен на сафаритата в Африка и други екзотични държави. Профилите му в социалните мрежи разкриват как позира пред лъвове и тигри, но интересното е, че има малко приятели и въпреки че е компютърен гений, има малко харесвания.

Други дестинации, от които се е показал Александър, са Испания, Португалия, Камбоджа и т.н.

Другата страст на компютърния спец са моторите. На десетки снимки е яхнал мощно возило, посетил е и ралита.

Само на няколко снимки изчезналият бизнесмен е качвал информация за биткойни и борси, като там отговаря на въпроси на познати, прави и прогнози за сривове на пазарите.

Върти фирма за биткойни

Проверка в регистрите показва, че Александър Алтънбашев е управител и собственик на „Еста консултинг“ ЕООД. След като завършва висше образование в УНСС, започва да се занимава с криптовалути.

В десетки свои интервюта споделя, че този бизнес с виртуалните валути има най-голямо бъдеще, но хората, които трябва да инвестират в него, трябва да са наясно и с рисковете.

#александър алтънбашев #отвличане #изчезване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай