Турски изтребител е отдалечил сирийски хеликоптер, който трябвало да нападне бунтовниците

Турски изтребител е отдалечил сирийски хеликоптер, който трябвало да нападне бунтовниците
Сирийският пътнически самолет, задържан в Анакара. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Турски изтребител от Диарбекир отдалечил сирийски хеликоптер, който се приближавал към границата между двете страни, за да нападне сирийските бунтовници, съобщи турски представител.

Според представителя, пожелал анонимност, изтребителят е излетял след изпращането от сирийската армия на хеликоптер със задачата да обстрелва сирийското селище Азмарин, попаднало в ръцете на сирийските бунтовници, предадоха АФП и БГНЕС.

В последните месеци турската авиация проведе няколко подобни операции срещу хеликоптери на сирийската армия, летящи много близо до границата със Сирия, дълга над 900 км.

Последният инцидент стана на фона на напрежението между Турция и Сирия, което достигна своя връх след задържането в сряда на самолет на сирийските авиолинии, пътуващ от Москва за Дамаск.

Той беше принуден от турски изтребител да се приземи в Анкара за контрол на товара му, който турските власти сметнаха за подозрителен.

В четвъртък турският премиер Реджеп Ердоган заяви, че самолетът превозвал боеприпаси и руска военна техника за Дамаск.

#Турция #Сирия #самолет #хеликоптер #бунтовници #министър-председател на Турция #Реджеп Ердоган #боеприпаси #Русия #Москва #Дамаск

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници