Откриха „запалително устройство“ пред офиса на РИА Новости в Берлин

Откриха „запалително устройство“ пред офиса на РИА Новости в Берлин
A A+ A++ A

Запалително средство е открито в сграда в Берлин, в която се помещава руска информационна агенция, съобщи берлинската полиция в събота. Все още причината е неизвестна, пише „Фигаро“.

Обектът е бил открит късно следобед в петък в сграда в берлинския квартал Щеглиц, "в която се помещава и клонът на руска информационна агенция" - държавната агенция "Риа Новости", според прессъобщение на полицията. Органите на реда откриха подозрителния предмет „пред прозореца на приземния етаж“ в сградата и го идентифицираха като „запалително устройство“, според изявлението.

Полицията е извикана на място, след като празна бутилка бира е хвърлена от непознати по фасадата на сградата. Обектът, който може да представлява заплаха за живеещите, е унищожен на място от криминална полиция.

Сутринта агенцията "Риа Новости" беше по-категорична в акаунта си в „Телеграм“, като посочи, че "възможна терористична атака срещу руски журналисти и техните семейства е била осуетена в Берлин", цитирайки като източник руското посолство в Германия. 

 
 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници