БСП: Не беше мор, не беше чума, но беше Борисов!

БСП: Не беше мор, не беше чума, но беше Борисов!
В последната година от управлението на ГЕРБ икономиката на България е в пъти по-лошо състояние, отколкото при Тройната коалиция, заяви Петър Димитров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В последната година от управлението на ГЕРБ икономиката на България е в пъти по-лошо състояние, отколкото при Тройната коалиция, заяви от парламентарната трибуна депутатът от БСП Петър Димитров.

„Не беше мор, не беше чума, беше и е управлението на Бойко Борисов и на партия ГЕРБ. България се топи, а правителството нехае, че бъдещето на децата е по-важно от строителството на магистрали“, коментира социалистът, цитиран от БГНЕС.

В декларация от името на парламентарната група на Коалиция за България той обвини управляващите, че по време на мандата им животът на българите се е превърнал в борба за оцеляване.

„Своеобразен „връх“ в управлението на ГЕРБ е новият данък върху лихвите по депозитите. В своето „победоносно“ управление ГЕРБ опря до белите пари за черни дни на гражданите“, заяви Петър Димитров и допълни, че по времето на кабинета „Борисов“ черните дни са настъпили.

„В България, когато правителството взема пари от българите, то взема чужди пари, но когато ги раздава, за разлика от всички други държави в Европа, то, видите ли, раздава от парите на Бойко Борисов“, изтъкна Петър Димитров, правейки аналогия със старата еврейска притча и продължи: „Но както би казал поетът - не своите пари, братя, а парите на народа“.

Той призова управляващите да се откажат от данъка върху печалбата от спестяванията, който определи като авантюра.

Накрая Петър Димитров предложи на ГЕРБ да обложат и въздуха на българите, а в замяна им гарантира, че на следващите избори управляващите ще получат гняв.

#данък върху лихвите по депозитите #ГЕРБ #Народно събрание #БСП #депутат от БСП #Петър димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници