Зеленски: Руските командири лъжат войниците си, не им казват за хладилниците за трупове ВИДЕО

Зеленски: Руските командири лъжат войниците си, не им казват за хладилниците за трупове ВИДЕО
A A+ A++ A

Окупаторите събират допълнителни сили за нови атаки срещу нашите военни в източната част на страната. Те настигнаха подкрепленията в района на Харков, опитвайки се да увеличат натиска в Донбас. Те вече са загубили повече от 23 000 войници в битките на тази безсмислена война за Русия. Но не спирайте. Знаем, че руското командване се готви за нови големи загуби. Това каза президентът на Украйна Володимир Зеленски в своето редовно обръщение.

"В тези части, чийто личен състав беше почти напълно унищожен или значително отслабен през март-април, се набират нови хора. С малко мотивация. С малко боен опит. Те просто искат да получат точната сума. За да можете да хвърлите тези единици в настъпление. Руското командване е наясно, че още хиляди руски войници ще бъдат убити и хиляди ранени през следващите седмици", каза Зеленски.

"Но защо е всичко за самите руски войници? Защо е всичко това за тяхното семейство? Руските командири лъжат войниците си, когато казват, че ги очакват сериозни последици, ако откажат да се бият. И в същото време те не разказват, например, за подготовката от руската армия на допълнителни хладилници за съхранение на трупове. Те не казват какви нови "планирани" загуби очакват генералите", допълни украинският президент.

"Всеки руски войник все още може да спаси живота си. По-добре да оцелееш в Русия, отколкото да умреш на наша земя. Нашите защитници вече са унищожили повече от хиляда руски танка. Почти двеста руски самолета. Почти две и половина хиляди бойни бронирани машини. Разбира се, окупаторите все още имат на склад техника. Да, те все още имат ракети, които да поразят нашата територия. Но тази война вече отслаби Русия толкова много, че те трябва да планират още по-малко военна техника, за да участват в парада в Москва", каза още той.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници