България посреща Дания за световна квалификация в София

България посреща Дания за световна квалификация в София
Евентуалната победа на България ще подхрани амбицията й за борба за първите две места в трудната Група В. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България се изправя срещу Дания в домакинска среща от квалификациите за Мондиал 2014 в Бразилия.

Срещата започва в 21:00 часа в петък на Националния стадион „Васил Левски“, като се очаква двубоят да бъде гледан на живо от поне 25 000 зрители.

Евентуалната победа на България ще подхрани амбицията й за борба за първите две места в трудната Група В.

Първите резултати на националния отбор под ръководството на новия селекционер Любослав Пенев - победа над световния вицешампион Холандия, равенство с финалиста на Евро 2012 Италия и победа срещу Армения, върнаха самочувствието на футболистите и възродиха надеждите на феновете.

„Трябва да прибавим нови точки към актива си, независимо дали играем у дома, или като гости. Знаем, че зарадвахме много хора и тази линия трябва да продължи. Миналите два мача бяха хубави, но те са история. Трябва да се съсредоточим върху това, което ни предстои“, заяви Любослав Пенев на пресконференцията преди мача с Дания.

Той отбеляза качествата на тактическата схема на датския национален отбор и призна, че за него ще бъде истинско предизвикателство да се изправи срещу такъв противник.

„Знаем, че мачът ще бъде много труден. Вашият обор успя да спечели 4 точки от първите си два мача и показа много добра игра. Наясно сме с това какъв стил практикувате. Най-важното за вас е, че сега играчите ви имат самочувствие и вярват, че могат да победят всеки съперник“, заяви пък националният селекционер на Дания Мортен Олсен преди мача с България.

„Съперникът без съмнение е ентусиазиран след първите си два мача, а всички ние знаем колко опасен може да бъде един отбор, който има импулс и играе с вяра и изключителен ентусиазъм. Трябва да бъдем много внимателни“, добави той.

#Национален стадион „Васил Левски“ #Мортен Олсен #Любослав Пенев #Бразилия #Мондиал 2014 #футбол #Дания #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници