Първо ВИДЕО от пътуването на Кирил Петков до Киев: Какви са мерките за сигурност?

Първо ВИДЕО от пътуването на Кирил Петков до Киев: Какви са мерките за сигурност?
A A+ A++ A

Българската делегация на управляващата коалиция, начело с Кирил Петков, се очаква да пристигне днес в Украйна. В Киев са специалните пратеници на bTV Стоян Георгиев, Александр Осиченко и Ивайло Ангелов. Тази сутрин в Киев е имало сигнал за въздушна тревога, но той е бил отменен.

Все още не може да се каже дали е имало ракетен удар. Има сериозно присъствие на военни и полиция. 

След като Кирил Петков пристигне на централната гара в Киев, той ще се отправи към град Бородянка, където разрушенията са големи. Той се намира в северозападните покрайнини на Киев. След това Кирил Петков ще се отправи към градовете Ирпин и Буча.

Там ще се срещне с местите власти и ще види какви са разрушенията след руските военни действия. Очаква се премиерът да се срещне и с президента на Украйна Володимир Зеленски.

Все още не е ясно кога и къде точно ще бъде тя. А какви са коментарите в Украйна по повод спирането на руския газ за България - разберете във видеото.

Българска делегация, начело с Кирил Петков, замина на посещение в Украйна. В Киев премиерът ще проведе среща с президента на Украйна Володимир Зеленски. Петков ще разговаря и с украинския си колега Денис Шмигал.

В рамките на визитата си премиерът Кирил Петков ще посети градовете Бородянка, Буча и Ирпен, където представителите на българската държава ще се запознаят с щетите и разрушенията, причинени от руската агресия. В Киев делегацията от България ще проведе среща и с представители на българската общност в Украйна.

Заедно с премиера Кирил Петков са шефката на кабинета му Лена Бориславова, както и министърът на отбраната Драгомир Заков, както и народните представители Калоян Икономов, Станислав Балабанов и Атанас Атанасов, както и директорът на "Ситуационен център“ към МВнР Антон Марков.

От пресцентъра на Министерски съвет разпространиха и видео с отпътуването на премиера. 

 

#Кирил Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници