Тийнейджърът, пребил жестоко съученик, излиза от ареста

Тийнейджърът, пребил жестоко съученик, излиза от ареста
Решението на съда бе посрещнато възторжено от група съученички на Валентин Стоянов, които огласиха коридорите на Съдебната палата с възторжени писъци. Снимка: БГНЕС, Архив
A A+ A++ A

Тийнейджърът Валентин Стоянов, който в края на минали ноември преби жестоко ученика Андрей Илчев, излиза от ареста.

Това нареди в четвъртък Софийският градски съд, предаде бТВ.

Историята бе шумно отразена от медиите и имаше широк обществен отзвук – не само заради извадения далак и бъбрек на Андрей Илчев, а заради факта, че Валентин Стоянов се беше похвалил в социалните мрежи с „геройството си”.

Въпреки това побоят, извършен пред столичното 35-то училище в квартал „Лозенец”, си имал предистория.

Оказало се, че преди това имало спречкване между тийнейджъри от 35-то и от Строителния техникум.

Пострадалият Андрей обаче не е участвал в него, но станал случайна жертва на отмъщението.

Валентин Стоянов бе арестуван и след това осъден на три години затвор от Софийския районен съд. От момента на задържането си той е в изправителния дом в Бойчиновци.

Валентин Стоянов обжалва присъдата си пред градския съд. На заседанието в четвъртък съдия Иван Коев обяви, че ще се произнесе в срок по делото (по НПК той е едномесечен – бел.ред.), но реши дотогава да освободи тийнейджърът.

Така Валентин Стоянов сменя изправителния дом с домашната обстановка. Разбира се, той остава под надзора на инспекторите от детската педагогическа стая.

Решението на съда бе посрещнато възторжено от група съученички на Валентин Стоянов, които огласиха коридорите на Съдебната палата с възторжени писъци. Техният „герой” пък им даде обещание, че „утре ще се видят”.

#Валентин Стоянов #Андрей Илчев #Софийският градски съд #Лозенец #Софийския районен съд #Бойчиновци #съдия Иван Коев #Съдебната палата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници