Слънчево до обед, следобед - облаци и дъжд

Слънчево до обед, следобед - облаци и дъжд
A A+ A++ A

През първия ден от новата седмицата времето до обяд ще е предимно слънчево. В следобедните часове на изолирани места в масивите от Западна и Централна България, ще се развива купесто-дъждовна облачност и на изолирани места ще превали и прегърми. 

Максимални температури ще се повишат до 18-25°С. Най-високи ще са стойностите в Горнотракийската низина и Дунавската равнина и Сандански -  между 25-27°С. Ще духа до умерен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от северозапад.

Времето в планините ще е подходящо за туризъм и зимни спортове, но до обяд. В следобедните часове в масивите от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на изолирани  места ще превали и прегърми. Ще духа силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 9°.

Предстоящото затопляне ще създаде предпоставка за много висока лавинна опасност поради по-нестабилната снежна покривка. Бъдете внимателни и не правете рискови преходи!

Денят по Черноморието ще започне със слънчево време. Ще е подходящо и за туризъм. Ще духа до силен югозападен вятър, който привечер ще се ориентира от северозапад. Максимални температури ще са между 15°-19°С

Прогноза за ФПЧ - Не се очакват замърсявания в големите градове - нивата на фини прахови частици в атмосферата ще са в норма.

Времето в София – През нощта срещу понеделник в столицата ще се задържи предимно ясно и тихо. До обяд ще е слънчево и повишението на температурите ще продължи. Минималните ще са около 10°С, а максималните - до 23°С. Следобед ще се развива купесто и купесто-дъждовна облачност, а до вечерта на отделни райони в Софийската котловина е възможно да превали и прегърми.

Времето в Балканите - През следващите 48 часа атмосферата на Балканите ще е неустойчива. Времето до обяд ще е слънчево, а в следобедните часове с валежи. По-значителни в планините. Повишава се риска от внезапни проливни валежи, съпроводени от гръмотевици и градушки. 

Предупреждение за опасно време – MeteoBalkans

Жълт код: Издаваме код за гръмотевични бури и проливни валежи, като очакваното сумарно количество дъжд ще е между 15-25л/кв.м. Валежите над тези райони ще са предимно в следобедните часове и ще са на по-малко  места.  

Оранжев код: Валежите на много места ще са значителни по характер. Валежите  над тези райони ще са предимно в следобедните часове. Те ще са придружени от силни пориви на вятъра и силна гръмотевична дейност. Бурите могат да носят и дребна градушка. Очакваните валежи за целия период ще достигнат до 25-60 л./кв.м. 

Източник: MeteoBalkans.com

 

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници