Съдът гледа делото срещу 15-годишния Валентин за побой над съученик

Съдът гледа делото срещу 15-годишния Валентин за побой над съученик
Преди месец Софийският районен съд осъди Валентин Стоянов на три години затвор, като постанови той да изтърпи наказанието си в поправителния дом в Бойчиновци. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийският градски съд гледа делото срещу 15-годишния Валентин Стоянов, който миналия ноември преби безпричинно своя връстник Андрей Илчев пред столичното 35-то училище.

Преди месец Софийският районен съд осъди Валентин Стоянов на три години затвор, като постанови той да изтърпи наказанието си в поправителния дом в Бойчиновци, където е от задържането си. Адвокатите на Стоянов обжалваха присъдата, припомня БНР.

„Всички този път свършиха чудесна работа – и в болницата, и в съда, и в прокуратурата, и разследващите органи," каза бащата на Андрей - Огнян Илчев.

Психологът Христо Монов коментира, че общността около 35-то училище е успяла да се организира по един начин, който да покаже и на насилника, и на институциите, че няма да търпи подобно нещо.

„Ние сме длъжни като общество точно така да реагираме в подобни ситуации. Но с една тежка присъда проблемът на детското насилие няма да се реши. Такова тежко наказание може би ще стресне една част от евентуални бъдещи извършители," допълни Христо Монов.

„Друг е въпросът, че след 3-те години, ако останалите инстанции потвърдят това наказание, просто ще излезе още един престъпник," допълни психологът.

#Валентин Стоянов #Андрей Илчев #Бойчиновци #побой

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници