Нашите моряци на „Царевна“: На борда няма чужди лица, не сме под обстрел

Нашите моряци на „Царевна“: На борда няма чужди лица, не сме под обстрел
A A+ A++ A

На борда на кораба „Царевна“ с български моряци, който от над месец е блокиран край Мариупол, няма чужди лица, а информацията, която се разпространява, че е превзет, не отговоря на истината.

Това каза капитанът на кораба Павел Павлов в телефонен разговор с представител на компанията, мениджър на плавателния съд. От него стават ясни датата и часът на разговора – 11 април, 10:07 ч

„Корабът не е под обстрел и на борда няма никакви чужди лица от никоя страна, нито пък екипажът е бил заплашван от някоя от страните“, каза капитан Павлов, цитиран от bTV.

Той, както и други моряци на кораба, казаха, че са в добро здравословно състояние, имат храна, вода, както и гориво.

Моряците също заявиха, че не са заплашени нито от руска, нито от украинска страна. Водят се сражения за овладяване на порта, които са на разстояние от кораба. Моряците се надяват, че няма да има поражения върху плавателен съд от случайни попадения.

На кораба „Царевна“ има 17 български моряци, които от седмици не могат да напуснат палубата. Министерството на отбраната и МВнР вече отрекоха информацията, че плавателният съд е превзет.

Зам.-началникът на народната милиция на Донецката народна република (ДНР) Едуард Басурин вчера съобщи, че украински националисти от „Азов“, оттеглящи се от Мариупол, са заловили два чуждестранни кораба – „Царевна“ и „Лейди Августа“.

#моряци #Царевна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници