Великобритания помоли за българска помощ при разкриването на жестоко убийство

Великобритания помоли за българска помощ при разкриването на жестоко убийство
Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Посолството на Великобритания в София е помолило за помощ български граждани във връзка с разследването на жестоко убийство, извършено в Обединеното кралство през 2009 г.

Британското посолство предлага и награда от 60 хил. паунда, ако съобщената информация доведе до залавянето на убиеца, информира БГНЕС.

Тялото на 50-годишния Алан Ууд е намерено на 24 октомври 2009 г. в село Лунд, Източна Англия.

По трупа е имало множество наранявания, включително намушквания в главата и опит за декапитация, а според полицията мъжът е бил зверски измъчван, за да разкрие ПИН кодовете на кредитните си карти, които били откраднати.

Картите са използвани няколко дни след смъртта на Ууд в района, където е бил убит, и от тях са били изтеглени само неколкостотин паунда.

Единственият заподозрян е бил заснет от охранителни камери, висок е между 1.75 и 1.80 м, вероятно пушач. Предполага се, че е носил кецове Converse и е бил запознат с района.

Според специалистите походката му е нетипична, защото десният му крак е по-дълъг от левия, има и предположения, че е бил с наднормено тегло по времето на убийството.

При убийството мъжът вероятно се е наранил и ако това е така, то порезната рана ще е някъде по ръката му.

Въпреки евентуалния финансов мотив, все още не е съвсем ясно защо е извършено най-жестокото убийство в графство Линкълншир, Източна Англия.

Разследването е стигнало до задънена улица и властите търсят помощ от България, Румъния, балтийските държави и Албания.

В района са живели много поляци, литовци и руснаци. Новата молба към България и Румъния за помощ вероятно е отправена по същата причина.

Великобритания моли всеки с информация да се обърне на телефон (+44) 1529 308612 или анонимно на телефон (+44) 800 555 111, както и да изпрати имейл на alanwoodmurder@lincs.pnn.police.uk или чрез сайта http://www.alanwoodmurder.com/give-information.aspx.

#Великобритания #посолство #България #българи #убийство #награда #разкриване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници