Руският посланик в Букурещ за инцидента: Това е фактически терористичен акт

Руският посланик в Букурещ за инцидента: Това е фактически терористичен акт
A A+ A++ A

Посланикът на Руската федерация в Румъния Валерий Кузмин заяви, че инцидентът с автомобила, който се блъсна тази сутрин в оградата на посолството, може да бъде наречен "фактически терористичен акт", съобщиха ТАСС и БТА

"Тази сутрин бе извършен фактически терористичен акт, макар да има много обстоятелства, които правят този инцидент труден за разбиране", каза посланикът за телевизия Русия-24.

Кузмин добави, че посолството на Русия в Румъния неведнъж е получавало директни заплахи. Атмосферата, която постепенно се създава тук, е много напрегната. Посолството е получавало неведнъж директни заплахи по електронната поща за взривяване, за отмъщение, и така нататък, каза той.

Пожар избухна тази сутрин близо до посолството на Руската федерация в Букурещ, след като автомобил се заби в оградата и се запали.

Близки до разследването източници са заявили за румънската телевизия Джиджи 24, че най-вероятно става дума за преднамерен акт. Предполага се, че шофьорът се е насочил директно към входната врата и се е блъснал в оградата.

Руското посолство в Букурещ поднесе по-рано съболезнования на семейството на шофьора, който блъсна автомобила си в оградата на посолството, предаде Асошиейтед прес.

"Трябва да заявим със съжаление, че каквито и да са мотивите на водача, няма съмнение, че той е извършил този акт под влиянието на експлозията от антируска истерия във връзка с инсценираната провокация в град Буча", се посочва в съобщение на дипломатическата мисия.

Посолството заяви, че никой служител не е пострадал.

Агенцията отбелязва, че инцидентът идва дни след като украинският президент Володимир Зеленски говори пред румънския парламент. Във видеообръщението си в понеделник той определи избиването на цивилни в град Буча като "военно престъпление" и призова за по-строги санкции срещу Русия.

#Букурещ #кола #война #терористичен акт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници