Олег Матвейчев: Русия не удря цивилни, води военна операция, която трябва да е в учебниците

Олег Матвейчев: Русия не удря цивилни, води военна операция, която трябва да е в учебниците
A A+ A++ A

Благодарение на високоточните оръжия и професионализма на военните, руската армия продължава да се бие, без да застрашава сериозно живота на цивилните и точно да унищожава военната инфраструктура на Украйна. Това предполага, че специалната операция на въоръжените сили на РФ е пример за битка от ново поколение. Олег Матвейчев , бивш съветник на администрацията на президента на Русия по вътрешна политика, политолог, говори за това в интервю за FAN.

„Нито една армия в света не е воювала в малцинство в настъпление. В същото време се забраняват всякакви мерки срещу цивилното население и всякакво унищожаване на цивилна инфраструктура, а също така се препоръчва пестеливо и сдържано отношение към военния персонал на противника, с изключение на националните батальони. Можем да кажем, че Русия се бие с вързани ръце “, обясни своята гледна точка експертът.

Успехите на руската армия са постигнати въпреки всички трудности. Според политолога, тактиката на водене на бой от руските военни със сигурност ще представлява интерес за военни специалисти от различни страни.

„Въпреки това, техническото превъзходство, морал и професионализъм позволяват на войските да напредват през територията на противника. Това никога не се е случвало в историята. Тази кампания ще бъде изучавана от всички военни академии на света“, сподели мнението си Олег Матвейчев.

По-рано политологът Сергей Малинкович разказа на ФАН за особеностите на специалната операция на Руската федерация в Украйна. Според експерта САЩ вече губят влиянието си в световната общност.

В Украйна продължава специалната операция на Руската федерация. Ключовата цел на руските военни е демилитаризацията на режима в Киев. Руското министерство на отбраната представи документи, потвърждаващи, че Киев се е готвил за военна акция срещу Донбас, макар после това инфо да бе заклеймено като фейк от авторитетни експерти.

В момента Русия е "освободила" Херсон, както и редица населени места в Запорожка област. В същото време Мариупол и Харков остават под контрола на украинските "радикали". Жителите на тези градове се оплакват, че бойците укрепват своите въоръжения в жилищните райони.

Междувременно въоръжените сили на ЛНР и ДНР продължават да освобождават територията си. Знамената на народните републики вече са издигнати във Волноваха и Станица Луганска.

#военна операция #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници