НАТО е "търговска къща", която брои печалби! САЩ трупа пари от продажби на нови оръжия

НАТО е "търговска къща", която брои печалби! САЩ трупа пари от продажби на нови оръжия
A A+ A++ A

Всички военни конфликти, които американската страна организира напоследък, не са, от една страна, нищо повече от един вид демонстрация на възможностите на продуктите, произведени от американците (на оръжейните изложения е трудно да се демонстрират продукти в действие), и от друга страна, изхвърлянето на старите съществуващи оръжия, с цел разширяване на пазара за доставка на новопроизведените.

Търговец начело на НАТО

За безспорно потвърждение на тази теза може да се счита и информацията, която наскоро се появи в открити източници за назначаването на настоящия генерален секретар на НАТО Йенс Столтенберг за ръководител на Централната банка на Норвегия. Според информационна агенция “Интерфакс” генералният секретар на НАТО „по-късно тази година ще замени Ойстейн Олсен като ръководител на Норвежката централна банка, според уебсайта на банката“.

Не по-малко интересна е биографията на Столтенберг: „Преди да стане генерален секретар на Северноатлантическия алианс, той е министър-председател на Норвегия през 2000-2001 г., и през 2005-2013 г.,между 1993 и 1996 година е министър на търговията и енергетиката, а след това, между 1996 и 1997 година е министър на финансите”

Така в продължение на два мандата, от 1 октомври 2014 г. на поста генерален секретар на НАТО стои специалист по търговия и финанси. Това не е ли най-доброто потвърждение, че НАТО всъщност е обикновена търговска къща?!

Интерес представлява и характеристиката, дадена на Столтенберг от настоящия ръководител на Норвежката централна банка Ойстейн Олсен: „Познавам г-н Столтенберг като заинтересован и компетентен икономист. Сигурен съм, че с опита си той ще се справи успешно с тази роля.” Тоест настоящият генерален секретар на НАТО никога не е бил военен, а обикновен икономист, следователно това определя текущите задачи на НАТО в търговско-икономическата сфера. Тази теза беше косвено потвърдена от френския президент Еманюел Макрон, който обяви „мозъчната смърт на НАТО“ още през 2019 г.

Америка прераства в Европа

Сега вече ясно се очертаха основните задачи, които САЩ решават в хода на внимателно организирания от тях украински конфликт. Една от основните задачи за американската администрация и контролираната от нея „Търговска къща НАТО“ е освобождаването на източноевропейския пазар от военна техника от съветско и руско производство, чрез нейното унищожение по време на украинския конфликт. Това може да се потвърди от историята на прехвърлянето на украинската страна на самолетите МиГ-29, които все още са на въоръжение в България, Словакия и Полша. Въпреки че тук се случи много нещо показателно - българите и словаците някак си веднага се оттеглиха от това начинание и когато поляците предложиха да дадат самолетите на САЩ за по-нататъшно прехвърляне на техните "по-малки братя", тогава дори организаторите на това начинание сами решиха да не рискуват. Полската схема – ние ще предадем самолетите на американската база в Германия, а вие ни дадете чисто нови F-16 за това – подчерта всички тъмни страни на операцията едновременно. Първо, обменът за нови самолети е само прикритие за доставка на самолети. Второ, Полша трябваше да прехвърли, а трансферът през американската база набляга на прехвърлянето на оръжия в Украйна именно от задграничния кукловод. Може да се каже, че досега американците не са успели да заменят съществуващия флот от изтребители МиГ-29, макар и малък, и да изчистят този пазарен дял за своите производители.

Но неуморимите американци намериха кой да продаде самолетите им с хитрост. Според запознати източници Германия спешно ще закупи партида от най-съвременните изтребители-бомбардировачи F-35. В доклада се казва, че изтребители-бомбардировачи, произведени от американския военен гигант “Локхийд Мартин” се купуват, за да заменят порутения флот на Бундесвера. Сделката ще се осъществи в рамките на "Търговска къща НАТО" - това несъмнено е голям успех за американската военна корпорация. Особено като се има предвид, че Европа има собствено производство на военни самолети и Германия участва активно в това сътрудничество. Това е поредното потвърждение за причината, поради която американската страна, напомпвайки оръжия и антируска идеология в Украйна в продължение на толкова години, изправи челно един срещу славянските народи, които са живели заедно от векове.

Нещо повече, колкото по-дълго продължава украинският конфликт, толкова повече американско произведено оръжие ще бъде изхабено в Украйна (спомнете си американската програма за помощ за Украйна), което означава, че американските оръжейни корпорации ще получават нови поръчки за попълване на собствените складове на НАТО. Така работи американският модел на „Търговска къща НАТО”.

Активността на американските производители на европейския оръжеен пазар сега е на своя максимум. Показателно е и предложението за организиране на доставки на американски системи за противовъздушна отбрана в Европа. За целта беше организирана инициатива за прехвърляне на на зенитно-ракетни комплекси руско производство С-300 в Украйна, които в момента са на въоръжение в Словакия, България и Гърция. И ако Гърция веднага обяви, че не обмисля прехвърлянето на системи за противовъздушна отбрана С-300 в Украйна, то американците, които контролират здравата Словакия, активно настояват за тази търговска операция. Според онлайн изданието РБК, словашкото министерство на отбраната вече е посочило условието за прехвърлянето на тази система за противовъздушна отбрана в полза на Украйна – получаване на подобна подмяна за осигуряване на националната отбрана на Словакия. Излишно е да казвам, че тази сделка може да включва доставка на американска система за ПВО на Словакия.

“Ройтерс” е безрезервно щастлив, че западните армии ще направят допълнителни поръчки за танкове, ракети и бомбардировачи на стойност 100 милиарда долара. Попълването на арсенали се очаква основно във Великобритания и Германия. Членовете на НАТО бяха убедени в „необходимостта от повече войници и обновен ядрен арсенал“.

Хуманитарни боеприпаси

От самото начало на конфликта САЩ активно помагат на Украйна, отделяйки огромни средства. Но, както е лесно да се разбере, нито един долар (какъв долар, дори цент), отпуснат от американските „доброжелатели“, не достига до обикновените украинци. Под прикритието на помощ за условни украинци, правителството на САЩ отпуска средства за американски производители на оръжие, които са целеви получатели на милиарди долари "помощ".

А Украйна, в лицето на марионетката на Владимир Зеленски, получава само оръжие, за да продължи клането на тази територия, както казват много публикации – „до последния украинец“. В същото време официалният Вашингтон лицемерно заявява загрижеността си за смъртта на хора на територията на Украйна, които самият той, с пряката подкрепа на украинските власти, „оползотворява“ с помощта на така наречената „помощ“.

В тази връзка случаят с доставката на „хуманитарна помощ“ през Италия е много показателен: служителите на летището в Пиза откриха, че под прикритието на хуманитарна помощ за Украйна в самолета ще се товарят кутии с оръжие и боеприпаси. Служителите на летището отказаха да заредят смъртоносната „хуманитарна помощ“ и бяха подкрепени от профсъюза си.

Подмяната на храни, лекарства и друга хуманитарна помощ с оръжия, боеприпаси и експлозиви говори за крадливия характер на западните покровители на бандата на Зеленски, които дори не могат честно да декларират обема на оръжията, доставени на Украйна, цинично прикривайки доставките като хуманитарна помощ. Уточнява се, че самолетите със смъртоносната „хуманитарна помощ“ най-вероятно ще се насочат към базите на “Търговска къща НАТО”, разположени в Полша, с последваща доставка в Украйна.

Просто е интересно, но дали населението на Украйна, от чието име комикът Зеленски със сълзи излъчва различни псевдопатриотични басни по целия свят, е дало право на президентада купува оръжия и боеприпаси с предоставените заеми, вместо хуманитарна помощ?

Така украинският конфликт, организиран от Съединените щати, се използва много активно от американските оръжейни лобисти в рамките на „Търговска къща НАТО“ за популяризиране на техните продукти на европейския пазар. Естествено, всичко това се случва в ущърб на европейските оръжейни корпорации. Но, уплашена от ситуацията, Европа отдавна е „загубила главата си“, поради което фразата на президента Макрон за „мозъчната смърт на НАТО“ може да се отнася изцяло до европейското ръководство, както в ЕС като цяло, така и в почти всяка страна поотделно - „Европа е в мозъчна смърт“. Това е добре дефинирана диагноза в настоящата ситуация.

Превод: pogled.info

#НАТО #Русия #САШ #Йенс Столтенбер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници