ВИДЕО Русия обяви: С високоточно оръжие ликвидирахме 80 наемници, пленихме рядък БТР

ВИДЕО Русия обяви: С високоточно оръжие ликвидирахме 80 наемници, пленихме рядък БТР
A A+ A++ A

Руското министерство на отбраната съобщи за удар по център за обучение на наемници край Ровно.

Руски военнослужещи нанесоха удар по център за обучение на наемници и украински националисти в района на Ровно. Това съобщи по време на брифинг за журналисти официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, който е човекът, даваш инфо на медиите за войната от гледната точка на РФ.

„В нощта на 21 март високоточни крилати ракети с въздушно базиране атакуваха центъра за обучение на чуждестранни наемници и украински националистически формирования в общовойсковия полигон Нова Любомирка в района на Ровно“, каза той.

В резултат на удара руските военни ликвидираха над 80 наемници.

Групировката на войските на ДНР води боеве с подразделенията на 25-и въздушно-десантни бригади украински въоръжени сили и завършва с овладяването на населения пункт Верхнеторецкое.

Доброволно са се предали в плен 61 украински военнослужещи от пункт за управление, повечето от половината са старши офицери от ВС на Украйна.

Руската армия е унищожила и тренировъчния лагер на 132-ри отделен разузнавателен батальон на десантно-десантните войски на Въоръжените сили на Украйна в Житомирска област. Ударът е бил нанесен с прецизно насочвани боеприпаси.


От началото на провеждането на спецоперацията са унищожени: 216 дрона, 180 зенитни ракетни комплекса, 1506 танка и други бойни бронирани коли, 152 установки на реактивни системи за залпов огън, 592 оръдия на полевата артилерия и миномета, а също 1284 единици специална военна автомобилна техника.

В град Суми през нощта в завода "Сумихимпорт" е имало изтичане на амоняк. Заплаха за живота на гражданите на Суми няма - въздушната маса се е движела "ме по посока на града".

Руското министерство на отбраната показа кадри с движение на колона на бронирана техника и транспорт на ВС на Русия в Сумска област, където руските военни продължават да блокират позициите на ВСИ и националните батальони. Разузнаването на маршрута и безопасността на придвижването на колоната се осигурява от дронове и разузнавателните подразделения с бронирани автомобили "Тигър" и Тайфун".

Руските десантчици в Гостомел са успели за пленят доста рядък екземпляр на украински 120-милиметров самоходен миномет БТР-3М2.

Российскими десантниками в Гостомеле был захвачен достаточно редкий экземпляр украинского 120-мм самоходного миномета БТР-3М2.

Прогресът в преговорите не е остатъчен, за да може да се организира среща между двамата президенти, както и не съответства на ситуацията, създала се за украинската страна., заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков.  

#Русия #война #Игор Конашенков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници