Украйна заяви, че е унищожила 12 руски въздушни цели и още един генерал

Украйна заяви, че е унищожила 12 руски въздушни цели и още един генерал
A A+ A++ A

Въоръжените сили на Украйна съобщиха, че нейната противовъздушна отбрана е унищожила най-малко 12 руски въздушни цели - два самолета, три вертолета, три дрона и четири крилати ракети, предава БГНЕС, позовавайки се на BBC.

Местни съобщения, позоваващи се на съветник от президентската администрация, добавят, че украинските сили за шести път са ударили и летището Чернобаевка, където Русия е разположила част от авиацията си.

BBC не можа да потвърди тази информация от независим източник. 

А Генщабът на украинската армия написа във Фейсбук, че командващ руските военни е бил убит в украинския град Чернобаевка след артилерийски удар.

В публикацията се посочва, че е загинал генерал-лейтенант Андрей Мордвичев, командир на 8-ма общовойскова армия на Южния военен окръг.

Във всекидневната си актуализация Генщабът също добави, че фронтовата линия на войната не се е променила значително през последните 24 часа, но каза, че украинските войски са успели да унищожат няколко руски военни в районите на Николаев и Суми. BBC не успя да потвърди тези твърдения от независим източник.

#войната в Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници