3000 доброволци от САЩ са готови да се бият срещу Русия

3000 доброволци от САЩ са готови да се бият срещу Русия
A A+ A++ A

3 000 доброволци от САЩ са готови да пристигнат в Украйна, за да се противопоставят на руската агресия, съобщи БТА, позовавайки се на агенция "Укринформ". Доброволците са готови да се включат в състава на международен батальон. Сред желаещите има ветерани от бойните действия в Ирак и в други горещи точки по целия свят. 

Общо, към Украйна се отправят 16 000 чуждестранни доброволци, посочва "Укринформ".

В Украйна се създава Интернационален легион за териториална отбрана. Той се състои от чужденци, които искат да се присъединят към съпротивата срещу руските нашественици и защитата на световната сигурност. Чужденци имат право да се присъединят към въоръжените сили на Украйна за военна служба по договор на доброволни начала, включително и в Силите за териториална отбрана, отбелязва "Укринформ".

Още в началото на войната украинският президент Володимир Зеленски призова доброволци от различни страни да се включат в отбраната на страната му. До момента намерението си да се присъединят към редиците на международен легион декларираха граждани на Грузия, Хърватия, Франция и други страни. От Лондон коментират, че не са виждали толкова много желаещи – около 16 хиляди – да се сражават в друга страна от времената на Гражданската война в Испания. От Англия желание да се бият за Украйна са изразили 150 британци.

В Украйна вече има граждани на балтийските републики, Полша и Израел. Завърналите се от чужбина за защита на родината си украинци се оценяват на над 60 хиляди души.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници