Путин: Западните санкции са равностойни на обявяването на война

Путин: Западните санкции са равностойни на обявяването на война
A A+ A++ A

Западните санкции са равностойни на обявяването на война, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от "Скай нюз". Той настоя още веднъж, че инвазията в Украйна е била необходима, за да защити рускоговорящите в съседната страна. А говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обвини Запада в „икономически бандитизъм” срещу Русия и каза, че Москва ще отговори. 

Путин говори пред жени пилоти и стюардеси в Москва и срещата беше предавана по националната телевизия. Руският президент подчерта за пореден път, че Москва иска Украйна да бъде „деминатилизара”, „денацифизирана” и да има неутрален статут.

„Тези санкции са равностойни на обявяването на война, но, за щастие, няма истинска война. Но ние разбираме тези заплахи”, заяви Путин.

„Всичко върви по план в Украйна", каза още Путин, цитиран от „Ройтерс”. „Руската армия ще постигне всичките си цели, не се съмнявам в това", каза Путин. По думите му в Украйна са пратени само професионални войници.

„Всяка страна, която се опита да наложи забранена за полети зона над Украйна, ще се счита от Москва като участничка в конфликта", заяви още Путин, цитиран от БГНЕС.

„Сега чуваме, че е необходимо да се създаде зона, забранена за полети над територията на Украйна. Това е невъзможно да се направи на територията на самата Украйна, възможно е само на територията на някои съседни държави. Но всяко движение в това направление ще се разглежда от нас като участие във въоръжения конфликт на тази държава, от чиято територия ще бъдат създадени заплахи за нашите военни. Веднага ще ги считаме за участници във военни конфликти и няма значение на какви организации са членове“, каза той.

Путин каза, че засега няма необходимост от обявяването на военно положение или извънредна ситуация в Русия 

Според Кремъл светът е „прекалено голям”, за да могат САЩ и Европа да изолират голяма страна като Русия.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници