Столтенберг: В следващите дни ще има още смърт, страдание и разрушение

Столтенберг: В следващите дни ще има още смърт, страдание и разрушение
A A+ A++ A

В следващите дни нещата ще се влошат – с повече смърт, страдание и разрушение. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по време на брифинг след заседанието на министрите на външните работи на Алианса, съобщава Нова телевизия.

"Руските въоръжени сили продължават атаките с тежко въоръжение из цялата страна. Украинският външен министър се обърна към колегите си, а ние изразихме уважението си. Предупреждавахме месеци наред, че целта на Путин е да нападне Украйна, опитвахме да намерим дипломатическо решение", каза Столтебнерг и допълни, че Русия "плаща висока цена". 

"Това е война на Путин, планирана от него, насочена към мирна държава. Призоваваме Путин да спре войната и да изтегли всичките си сили от Украйна без условия. Да се ангажира с истинска дипломация", допълни още той. 

"Ние ще помогнем за самозащитата на Украйна. Изпратени бяха хиляди войни на източните части на НАТО, в Средиземно море има 200 кораба, ще продължаваме да правим нужното, за да защитим всеки сантиметър територия на НАТО", поясни Столтенберг. 

Той заяви, че НАТО не е част от конфликта между Русия и Украйна, но "трябва да гарантираме, че конфликтът няма да се разпространи извън териториите на Украйна, защото ще причини още човешко страдание". Столтенберг каза още, че НАТО ще подкрепи държавите в риск – включително Грузия и Босна и Херцеговина.

#Столтенберг #НАТО #война #Украйна #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници