Над 2000 цивилни украинци са загинали под руските бомби

Над 2000 цивилни украинци са загинали под руските бомби
A A+ A++ A

В резултат на руските бомбардировките в Украйна са загинали над 2000 цивилни украинци, съобщи Държавната служба за извънредни ситуации, предаде UNIAN.

„През седемте дни на войната Русия унищожи стотици съоръжения на транспортната инфраструктура, жилищни сгради, болници и детски градини. През това време загинаха над 2000 украинци, без да се броят жертвите от армията. Днес основните ни усилия са насочени към спасяването на хора. Успяхме да спасим живота на повече от 150 души, угасихме повече от 400 пожара, възникнали след вражески обстрел, евакуирахме повече от 500 души", посочи службата.

"Пиротехници неутрализираха 416 експлозива", съобщиха от Държавната служба за извънредни ситуации. Отбелязва се, че при изпълнение на задачите са загинали 10 спасители, а 13 са ранени. Спасителите добавиха, че в трудни времена за Украйна ръка на помощ оказва съседната държава-сестра Полша. Благодарение на тясното сътрудничество поляците ще предадат седем броя модерна противопожарна и спасителна техника на украинските спасители.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници