Депутатите ще ваканцуват пет дни

Депутатите ще ваканцуват пет дни
A A+ A++ A

5 почивни дни си гласуваха депутатите около националния ни празник, като "отрязаха" петъчния парламентарен контрол. За сметка на това пък ще работят извънредно на 8 март. Това реши парламентът със 131 гласа "за", 19 "против" и 3-ма "въздържали се". Причината е, че 3 март се пада в четвъртък. Много от депутатите ще се приберат до районите си, за да почетат там празника, а след това ще трябва да пътуват обратно до столицата за заседанието в петък. След което са в почивка за уикенда.

Затова предложението е дневният ред от петък, за когато е планиран основно парламентарен контрол, да бъде за извънредното заседание във вторник, 8 март. 

Не може да променяте дневния ред така. Какво е извънредното, че да променяте и отменяте парламентарния контрол, който е фиксиран в правилника, скочи зам.-шефът на ПГ на ДПС Хамид Хамид. И заподозря, че причината са въпросите, които ДПС е внесло към министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, които са над 50 на брой.

Да не би да криете министъра, попита Хамид. Участвате в пълзящия фашизъм. Криете лицето, което си позволи да арестува 16-годишен младеж, защото се е присъединило към целия свят в защита на Украйна. От какво се страхувате, попита той управляващите.

Отрекохме се от практиката да сливане празници и почивни дни. Много бързо се изморихте. Това го правеха ГЕРБ, такава ли ви е промяната. Просто сте бета версия, критикува Хамид.

Защо за нас да е позволено нещо, което на гражданите не е - те в петък са на работа, включи се и Станислав Анастасов от ДПС.

Във вторник депутатите да работят до изчерпване на всички въпроси и писания, които са 88 на брой, предложи Петър Петров от "Възраждане".

Това са 880 минути и почти 15 часа, сметна го шефът на НС Никола Минчев. Но все пак подложи на гласуване предложението на Петров заседанието във вторник да не е от 9 до 14 ч, а до изчерпване на въпросите от контрола. Това обаче беше отхвърлено от мнозинството.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници