Светът се надига срещу войната: Протести от Сеул до Москва

Светът се надига срещу войната: Протести от Сеул до Москва
A A+ A++ A

И днес има масови протести срещу войната, която Русия започна срещу Украйна. И вече не само в самата Русия, но и в много градове в Европа.

Антивоенни демонстрации се провеждат в Санкт Петербург и Москва, като и в двата града органите на реда задържат най-гласовитите.

В Санкт Петербург най-честият възглас е "Не, не на войната!", скандиран от събралите се няколко хиляди човека:

 

 

В руската столица Москва пък протестът е под формата на мирно шествие по улиците на града, като хората отново скандират "не на войната":

Антивоенен митенг днес се проведе и в столицата на Беларус - Минск. Там днес президентът Лукашенко провежда референдум за промяна в конституцията, която да му даде повече власт и да направи страната още по-близка до Русия:

Протести срещу войната се проведе и в още една от бившите съветски републики - Азербайджан. В столицата Баку се събраха няколко хиляди човека, които скандираха лозунги срещу руското нахлуване в Украйна:

В германската столица Берлин пък се събраха над 100 000 души, по данни на полицията. Те заеха пространството пред Бранденбургската врата, развявайки украински знамена и лозунги срещу войната. Според полицията излезлите да протестират са изпълнили цялото пространство между Бранденбергската врата и Александерплац:

Около 100 000 човека излязоха на митинг срещу руската инвазия и в чешката столица Прага. Площад Венцеслас се изпълни до краен предел от чехи, скандиращи срещу Путин и войната, а също така и "Слава на Украйна":

 

И в Амстердам десетки хиляди нидерландци излязоха на протест срещу агресията на Русия в Украйна:

Южна Корея пък показа съпричастност с Украйна, като някои от емблематичните сгради в стлицата Сеул бяха оцветени в синьо и жълто (зветовете на украинското знаме). Сред оцветените бяха Seoul Tower и сградата на кметството.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници