За първи път в историята: НАТО активира своите специални Сили за реагиране

За първи път в историята: НАТО активира своите специални Сили за реагиране
A A+ A++ A
За първи път в историята: НАТО активира своите специални Сили за реагиране. Това става ясно от становище на ген. Тод Д. Уолтърс, върховен главнокомандващ на съюзниците в Европа. В изявлението си в събота генерал Тод Д. Волтърс, върховен съюзнически командващ Европа посочва, че в отговор на непровокираната и неоправдана инвазия на Русия в Украйна, Алиансът обединява оперативно своите морски, сухоземни, въздушни, космически и киберсили, за да защити суверенитета на европейските държави.

"С плановете за реакция, одобрени от Северноатлантическия съвет, и в съответствие с развиващата се среда за сигурност, сега използваме елементи от Силите за реакция на НАТО.

Това е исторически момент и първият път, когато Алиансът използва тези сили с висока готовност за отбрана. Тези мерки за възпиране са разумни и увеличават способността ни да защитим един милиард граждани, както се заклехме.

Благодарни сме на нашите съюзници Канада и Съединените щати за поетият ангажимент да разположат допълнително 7460 войски, включително боен екип от бронирана бригада, артилерийски части, морска фрегата и самолет за наблюдение, за да подкрепят общите усилия на Алианса. (...)

Алиансът остава непоколебим в колективния ангажимент да се защитаваме взаимно. Продължавайки напред, ние сме готови да използваме всичките си сили, за да защитим Алианса".

 

#НАТО #война

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници