Боеве по улиците на Киев в третия ден на руското нахлуване

Боеве по улиците на Киев в третия ден на руското нахлуване
A A+ A++ A

По улиците на Киев се водеха битки в ранните часове днес, третия ден от руското военно нахлуване в Украйна. Това става часове след предупреждението на президента Володимир Зеленски, че силите на Москва ще се опитат да превземат столицата преди зазоряване, посочва агенция Франс прес.

Руски войски навлязоха в украинската столица по няколко направления.

Съобщава се за боеве между намиращите се в района на централния булевард на града  метростанции, където е дислоцирана охраняващата Генералния щаб 101-а украинска бригада.

Стрелба и взривове се чуват в целия Соломянский район на столицата, който е непосредствено преди централната част.

Води се битка и от другата страна на Днепър.

Бомбоубежищата са препълнени.

Рано тази сутрин бе обявена въздушна тревога и в най-населения град в Западна Украйна Лвов, както и в още един град в Лвовска област. Малко по-рано бяха включени сирените за въздушна опасност в Харков.

САЩ са готови да помогнат на Зеленски да напусне Киев, пише „Вашингтон пост“, позовавайки се на американски и украински официални лица. Зеленски е цел номер 1 на руснаците, смята изданието. Украинският президент обаче е отказал предложението и се намира в Киев.

Междувременно Русия блокира резолюция на Съвета за сигурност в ООН, която осъжда руското нахлуване в Украйна, а постоянният представител на Русия Василий Небензя нарече текста антируски и антиукраински.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници