Астрологът Ивайло Добрев пред Novinite.bg: Прогноза за 2022 година и как ни влияят планетите

Астрологът Ивайло Добрев пред Novinite.bg: Прогноза за 2022 година и как ни влияят планетите
A A+ A++ A

Интервю на Михаела Михайлова

Новата година вече дойде и забързаното ежедневие ни хвана в своя капан Но една мисъл все още ни преследва – каква ще бъде 2022 година. По-добра ли ще е от изминалата и ще бъдем ли най-накрая свободни от оковите на КОВИД пандемията. Отговорите на тези и други въпроси потърсихме от астролога Ивайло Добрев.

Той се занимава с астрология, като по-специално интересите му са насочени към нейната психологическа, холистична и езотерична част. За него тя е език, чийто добър превод спомага за осъзнаването и дава конкретни напътствия в живота ни - от които да си признаем, имаме нужда в днешно време.

 

- Здравейте и благодаря, че приехте поканата ни! В началото на всяка година хората се опитват да разберат каква ще е тя, но последните няколко бяха много различни в астрологичен план. Разкажете ни малко повече за изминалите две какво ни донесоха те? 

Изминалите две години донесоха съвсем очевидно огромни промени на Планетата. Така нареченият „Корона Вирус“ накара много хора да се изправят пред страховете си и най-вече пред изконния страха от смъртта, за да могат да видят, че той - страхът от смъртта, е всъщност страх от крайно нужни, съществени промени в техния живот, и да изберат да променят нещо в себе си, в инерцията, която ни влачи в едни и същи коловози на неразвитие и на духовна деградация. Вирусът се прие, като заплаха. Да, ужасно е да трябва да промениш нещо в своя живот под заплаха за физическата ти смърт, но някои отказаха и продължават да отказват да направят тези вътрешни промени, и поради тази причина или заживяват в още по-голям страх, който искат да наложат на другите, или плащат с напускане на телата си – т.нар. – физическа смърт. Все нещо трябва да ги събуди. Вирусът е тук, за да ни обърне навътре, да спрем да търсим причините за нашите нещастия навън – в управляващите, във неефективността на ваксините, в инфлацията, в политиците, и в какво ли още не, отвън. Изминалите две години са едно начало на процесите по събуждане на човечеството от масовата хипноза, на която то е подложено, както от външни фактори, така и по своя воля, отказвайки да стане господар на собствената си съдба. Но уви, или по-скоро – ура, няма повече време за отлагане.

- На нашите читатели, които не са толкова запознати с тази материя би им било интересно да разберат малко повече и за необичайните струпвания на планети в този период. Какво означава това?

Всички „струпвания на планети“ обикновено означават определен фокус в енергетиката, който засяга по определен начин различни сфери на проявлението и в различна степен всеки индивидуално. Как ще откликнем на тях, зависи изцяло от нас.

- Отразява ли ни се физически това и как?

Отразяват се физически при всеки различно, според степента му на развитие. Планетите са материални обекти от една страна, от друга страна са телата на планетарни духове – същества, които си имат свой както личен път на развитие, така и следващ пътя на развитие на по-голямото същество, от което са част. В тях и в нас са вложени Божествени Идеи. Когато не следваме вложената в нас Божествена Идея нашите тела, и съответно ние деградираме. Планетарните разположения са Макрокосмични отражения на Божествените Идеи.

- Предсказаха ли планетите тогава, че към нас се задава такова изпитание като глобална пандемия?

Предсказаха го, да. Това беше показано от точният съвпад между Сатурн и Плутон в Козирог началото на януари 2020-та година, всеки може да го провери. Това се знаеше от астролозите, много преди 2020-та година. Но понеже астрологията по ред причини се е превърнала в булевардно четиво, задоволяващо сутрешното любопитство на кафе с кроасан, никой нямаше да чуе призива. И има причина това да е така. Дори призива да беше чут по-рано, нямаше да може да бъде избегнато случването. А то очевидно, колко и да е неприятно, се оказва в немалко степен полезно за човешкото развитие на съзнанието.

- Какво предвиждате за 2022 година? Във вашата Фейсбук страница писахте, че „Земята никога повече няма да е същата“, какво означава това и има ли и позитиви?

Много хора изригнаха под тази публикация, и е нормално. Всеки чете, разбира и интерпретира от своето ниво на възприятие и развитие. Онова, което опитах да изразя с тази публикация, е че към края на 2022-ра година се задава нова Вълна на събуждане за онези, които не успяха да се събудят с тази. Това не бива да ни плаши. Би ни уплашило, ако просто искахме да си стоим в добре познатото старо. Земята иска да премахне всички паразити от себе си. Тя вече го прави и ще продължи да го прави. Циклично, постъпателно, неотменно, до пълно и окончателно освобождение. Земята се издига до ниво на съзнание, в което паразитният живот няма да е нито възможен, нито позволен. Това нито е ужасно, нито е прекрасно. А е пътят на развитие на земята. Този неин път е предопределен. Знае се отдавна за него. Той може да бъде отричан от човешкото невежество, може да бъде забавен до определен момент, но не може да бъде отменен от него.

- Виждахме спасение в новата година - излизане от пандемията, връщане към познатия начин на живот. Но така ли е и в планетарен план?

Няма спасение в никакви нови години, докато не се научим да бъдем отговорни за собствените си действия и бездействия, докато не започнем да живеем по-съзнателно и в съответствие с Божествената Идея, която е вложена в нас, докато не се изтръгнем от капаните на миналото, невежеството, и от заложените днк-програми за робско подчинение чрез лична воля, и много любов към себе си. Няма външни спасения, те са илюзия и колкото по-скоро всеки един от нас го разбере, толкова по-добре за него и за човечеството, като цяло. Познатият начин на живот, който пак ще ни върне илюзията и изцяло живеенето насочено навън. Това ли наистина искаме? Пандемията ще отмине, когато една достатъчна част от човечеството се пробуди за истината.

- Каква е вашата прогноза за кризите – финансова, здравна, политическа, вижда ли се краят им?

Кризите са метод за преоценка на ценностите. Когато малките не помагат, помагат големите.

- Смятате ли, че последните години все повече хора се обръщат към астрологията, за да си обяснят по-лесно случващото се около нас?

Да, смятам, но и смятам, че ползват астрологията за оправдание. Това, че някаква планета е разположена някъде не означава ти да стоиш със скръстени ръце. Означава да избереш да се съобразяваш накъде и как да насочиш енергията си по-мъдро и разумно, означава да знаеш кога за какво е подходящо времето и да действаш съобразно него. А и това да си обясниш нещата е една много първоначална стъпка. И какво като си ги обясним, ако не можем да реагираме различно на онова, което ни предизвиква. Ако не можем да живеем в хармония със себе си и света около нас.

- Как ще се промени животът ни в бъдеще според планетите?

Планетите не определят как ще се промени животът ни, те само създават определени условия, как ще изберем да ги оцветим ние – като положителни или отрицателни, зависи изцяло от нас. Лошо ли е ако ми падне саксия на главата и ми я пукне – може да е лошо, но може и да е добро – ако това ме накара да преосмисля и променя из основи живота си. Животът ни ще се промени според това как ние избираме да го променим. Планетите ще импулсират, катализират тези промени, но ние сме тези, които трябва да ги случим и интегрираме в живота си.

#астролог #планети #коронавирус #пандемия #земя

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Интервю
Последно от Интервю

Всички новини от Интервю »