Има редица доказателства за престъпления на главния прокурор, смята Атанас Чобанов

Има редица доказателства за престъпления на главния прокурор, смята Атанас Чобанов
A A+ A++ A

"Документите са в Търговския регистър. Там е подадена молба от Стоимен Гешев да бъде приет като съдружник, която е уважена от Георги Цолов Георгиев, който приема Стоимен Гешев като съдружник във фирмата".

Това заяви журналистът от разследващия сайт BIRD Атанас Чобанов пред "Евроком" по случая с млекопреработвателната фирма "Жоси", в която бащата на главния прокурор е бил съдружник според документи публикувани в Търговския регистър.

"Имало е сделка и прехвърляне на дялове към Стоимен Гешев", категоричен беше разследващият журналист.

"Слуачят "Жоси" е много показателен. Аз го приемам като подкуп, защото да се иска прокурор "да опраска" съдружника и срещу това да му дадеш материални активи, акции във фирмата, чиято стойност е 6 млн. лв. ...", добави Чобанов.

"Ако се докаже, че Гешев е горил документи за КТБ също е грозно престъпление", категоричен беше той по повод казаното именно за това от страна на бившия правосъден министър Иван Демерджиев.

Той припомни и случаят с Десислава Иванчева, при която сигнала срещу нея е подаден от приятел от детството на главния прокурор.

"БОЕЦ публикуваха нещо смразяващо, че Гешев е натопил семеен приятел като убиец на Пеевски. И този семеен приятел е арестуван и обвинен, че искал да убие Пеевски, а Гешев като награда за намерените "убийци" пое делото КТБ и знаете какво стана. Пеевски изчезна от делото КТБ, а Гешев стана главен прокурор", сподели Чобанов по казуса с КТБ.

Чобанов изрази мнение, че опит за убийство на депутата от ДПС не е имало, а всичко е било планирано с цел той да отпадне като заподозрян за фалита на банката.

#Атанас Чобанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници