Следобед времето се разваля, иде дъжд, а в планините - сняг

Следобед времето се разваля, иде дъжд, а в планините - сняг
A A+ A++ A

През съботния ден до обяд все още ще е сравнително топло, като на места в Южна и Югоизточна България градусите ще достигат 12-15°С. 

Около обяд и в следобедните часове облачността от северозапад бързо ще се увеличи. Вятърът ще смени посоката и до вечерта навсякъде ще е от изток-североизток, като с него ще прониква сравнително студен въздух. Промяна на времето очакваме срещу неделя, като на отделни места главно в Северозападна България , Предбалкана и в западните райони ще превали слаб дъжд, в планинските райони - и от сняг. 

Времето в планините ще е предимно слънчево и условията за зимни спортове ще са благоприятни. Следобед облачността от северозапад ще се увеличи. Привечер и срещу неделя над Централния Балкан и Рило-Родопският масив ще завали сняг. Максималните температури на височина около 1200 метра ще бъдат около плюс 5°, на 2000 метра - около минус 1°С. След обяд температурите ще се понижат чувствително.

Очакваме чудесно време за разходки и туризъм по Черноморието. Там ще има повече слънчеви часове, но до обяд. Следобед облачността от северозапад ще се увеличава, но валежи не се очакват. Ще духа слаб югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са 10°-12°.

Времето в София - в сутрешните часове в Софийската котловина не е изключено да се образуват мъгли. През деня времето ще е много приятно, но след обяд облачността от северозапад ще се увеличи, а привечер ще започнат и валежи от дъжд. Минималните температури в столицата ще са около нулата, а максималните ще се понижат, но все още ще са високи – до  9-10 °С.

Прогноза за ФПЧ – не се очакват замърсявания на нивата на фини прахови частици.

Времето на Балканите - през следващите 24 часа полуостровът ще попада под влиянието на преминаващ от север студен атмосферен фронт. Времето ще е променливо, със слаби валежи от сняг и на места в Румъния, Словения и Сърбия. На юг времето ще е с разкъсана облачност. Вятърът ще се усили и на места в Дунавската равнина ще е с пориви до 70 км в час.

Източник: meteobalkans.com

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници