Фенските фракции в Левски се помириха: Целта е да се събират по 150 бона месечно

Фенските фракции в Левски се помириха: Целта е да се събират по 150 бона месечно
A A+ A++ A

Представители на големите фенски организации на Левски присъстваха на брифинга, с който в „сините“ дадоха старт на кампания за събиране на средства за клуба под надслов „Левски е вечен“.

Председателят на Националния клуб на привържениците на Левски Степан Хиндлиян заяви:„Доволен съм, че сме седнали на една маса, беше крайно време да го направим в името на клуба ни. В последните тежки години на клуба различните фракции водехме кампании поотделно. След много перипетии и скандали вярвам, че излизаме по нов път. Този път ще ни изведе на това ниво, на което Левски трябва да бъде. Тази ни изява е сигнал не толкова, към организираните групи от левскари, а към неорганизираните фенове, защото основната идея на кампанията е да се събират около 150 хиляди лева на месец, които ще дадат възможност на клуба и на треньора да направи Левски такъв, какъвто ние искаме да виждаме. Искам да виждам Левски, който взривява трибуните, който радва децата и възрастните и Левски, който доминира. Главното условие го имаме и той седи между нас – Станимир Стоилов“

„Доверявайте се на достоверните източници на информация, а не на знайни и незнайни източници на информация. Б сектор не е затворен за никого, напротив отворен е и те могат да се върнат“, допълни той.

Председателят на „Ултрас Левски“ Андриан Петров каза:

„Тази кампания вече тече от няколко седмици с виртуалните билети за контролите в Турция. Левскарството в последното десетилетие се позагуби. Сега имаме ръководство и технически щаб с хора, които милеят за клуба. Самите привърженици искаме да надградим и да качим Левски на по-високо ниво. Тази кампания не е дайте да дадем. Именно феновете са инициатори. Каналите са най-различни. Сега можем да видим тази сума, която спомена Степан, дали можем да я изпълним, а аз вярвам, че можем да я преизпълним. Имаме възможност да го направим за контролата с Пирин. С присъствието си ще покажем на синята общност, че можем да помагаме по всички възможни начини“.

„Тежкото състояние на Левски не кореспондира с историята на този клуб. В трудностите Левски е намирал упора в най-големия си капитал – привържениците му. За да запазим клуба си, какъвто е и днес, ние сме правили и невъзможното. Днес е време да спрем да се страхуваме от фалит. Да спрем да говорим за колапс и да направим следващата крачка. Заедно да имаме моралното задължение и привилегия да застанем отново зад клуба и морално, и финансово, за да дадем възможност на ръководството да върне Левски на правилния път и да го изкачи на мястото, където му се полага. Нашите предци са направили два стадиона на Левски. Ние, наследниците им, организирахме 100-годишнината на клуба. През 2020-та година организирахме кампанията „Всички за Левски“, която генерира 5 милиона и половина лева в клуба. Мисля, че тези примери показват, че феновете нямаме никакво основание да се съмняваме в силата на синята общност. Вярвам, че ще успеем да го докажем за пореден път. Синята общност отново ще бъде опората на клуба“, допълни председателят на „Тръст Синя България“ Момчил Лазаров.

„Всички пари от кампанията са налични на сайта на Левски. Този канал, който намираме за доста важен, няма как да има притеснения към него“, казаха още представителите на организираните привърженици на „синия“ клуб.

#Левски #Степан Хиндлиян

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници