Кирил Петков: Всяка седмица казвам на Рашков и ДАНС, че хората искат реални арести

Кирил Петков: Всяка седмица казвам на Рашков и ДАНС, че хората искат реални арести
A A+ A++ A

"Отговорът ми към Гешев беше ясен - спецпрокуратурата ще се затвори".

Това заяви премиерът Кирил Петков в предаването "ЕвроДикоФ" на Телевизия Евроком относно проведената вчера изненадваща среща между него и главния прокурор в МС.

"Той изрази мнение, че това щяло да навреди, но според мен резултатите не са добри", допълни министър-председателят.

"Затваряме специализираните съд и прокуратура до няколко седмици. Ще разделим КПКОНПИ на две комисии и едната ще има разследваща функция. Движим се с най-бърза максимална скорост, но трябва да се има предвид, че сме четирима коалиционни партньори. Опитваме се да го правим по правилата, но с най-бърза скорост"., продължи Петков.

"В предизборната кампания се говореше за Гешев и Цацаров. Сега се говори само за Гешев. Наистина действаме", увери министър-председателят.

"Инспекторатът към ВСС трябва да бъде сменен. Той е с изтекъл мандат", посочи още Петков.

"Всяка седмица събирам и ДАНС, и Бойко Рашков и им казвам: Нямаме време. Трябва да действаме така, че да имаме реални арести. Хората искат реални арести.

Хората са спрели да вярват на идеи и планове. Работи се. Надявам се в скоро време да имаме сериозни арести. И по линия на Булгаргаз, и по всякакви други линии. По линия на магистралите Рашков работи много сериозно. Той може да има данни, но за да има арест, трябва да има прокурор, с когото да работи", коментира Петков.

Конструктивния тон със Северна Македония е важен. Затова направихме това честване. Това, което аз заложих като план заедно с коалиционните си партньори, беше много ясно. Аз започнах да го изпълнявам в първия възможен момент, когато Димитър Ковачевски стана премиер. Точно в този ден аз бях там. Румен Радев не ми е казвал да не ходя в Северна Македония", каза Петков.

"Томислав Дончев прави някакви пиар-и. Те сега се чудят какво да направят, за да се чувстват от една страна опозиция, от друга страна да всяват смут в новините. Много ясно казах - планът /б.р - за възстановяване и развитие/, който беше предаден, беше на тази дата, но след това имахме поправки от Европейската комисия. Чакаме да видим дали ЕК е доволна. Вицепремиерът Асен Василев ще направи обществени изслушвания, за да обясни какви са поправките", заяви премиерът.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници