Облачно и дъждовно, но остава топло

Облачно и дъждовно, но остава топло
A A+ A++ A

В сутрешните неделни часове облаците от север бързо ще се увеличат и ще обхванат по-голямата част от страната. Около обяд облачността ще е променлива, а следобед - и по-често значителна, а на отделни места в планините, Предбалкана и североизточните райони ще превали слаб сняг . Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и ще е умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина - временно силен. Причината за развалянето на времето е преминаващ слаб  студен атмосферен фронт.

Преобладаващите максимални температури в неделя ще бъдат между 5° и 8°. Малко по-високи очакваме да са те в Северозападна България и в Горнотракийската низина – до 11°С.

Времето в планините ще е с променлива облачност и на отделни места главно в масивите от Западна България ще прехвърча слаб сняг. Ще духа умерен, до временно силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще се понижат и на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра - около минус 4°.

По Черноморието – облачността ще е променлива и по-често значителна. На отделни места по Северното Черноморие ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се усили и ще е умерен, до временно силен от запад-северозапад. Максималните температури ще са 5°-7°С.

Времето в София - През нощта срещу неделя времето над столицата ще е предимно ясно. В сутрешните часове облачността от запад ще се увеличава и до обяд ще е променлива, а следобед - и по-често значителна. Възможни са и слаби ръмежи от дъжд и сняг. Минималните температури ще са ниски – до минус 6 - минус 8°С, а максималните ще показват стойности до 4-5°С. Ще духа умерен, до временно силен вятър от север-северозапад

Прогноза за ФПЧ - Не се очакват замърсявания в големите градове - нивата на фини прахови частици в атмосферата ще са в норма.

Времето на Балканите - През следващите 24 часа полуостровът ще попада под влиянието на преминаващ от север студен атмосферен фронт. Времето ще е променливо, с валежи от сняг на места в Румъния, Словения и Сърбия. На юг ще е с разкъсана облачност. Вятърът ще се усили и на места в Дунавската равнина ще е с пориви до 50-60 км в час. Температурите на Балканите постепенно ще се повишават, но ще остане ветровито. 

Източник: Meteobalkans.com

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници